Bubrežni kamenci – Mješavina limuna i peršuna kao lijek

Autor Datum 18/07/2018

Naši bubrezi obrađuju veliku većinu otpada koji se nalaze u ljudskom tijelu. Taj otpad se izlučuju kroz naš urin. Stoga, kada tekućine nisu adekvatno isprane iz našeg sustava, mineralne soli i druge kemijske tvari tvore tvrde tvari poznate kao bubrežni kamenci. Njihova prisutnost u bubregu uzrokuje prilično mnogo boli i može se razviti u ozbiljne komplikacije koje pogoršavaju naše zdravlje.

Iako veličina bubrežnih kamenaca može varirati od slučaja do slučaja, oni blokiraju naš urinarni protok u većini slučajeva, što zaustavlja naš mjehur od potpunog pražnjenja.

S druge strane, bubrežni kamenci mogu dovesti do razvoja infekcija mokraćnog sustava (UTI) i mogu čak uzrokovati krvarenje.

Srećom, možemo izbeći bubrežne kamence uzimanjem određenih lijekova i korištenjem prirodnih lijekova. Međutim, kada je veličina bubrežnog kamenca relativno velika, možda će se morati ukloniti kirurški.

Ovo domaće sirup od limuna i peršuna je lijek koji se može koristiti uz druge tretmane za liječenje bubrežnih kamenaca. U današnjem članku ćemo vam reći zašto je ovaj sirup tako zdrav i kako ga možete pripremiti da bi vam pomogao u liječenju bubrežnih kamenaca.

Sirup koji pomaže u uklanjanju bubrežnih kamenaca

Prvo, prije nego što istražite neke od prednosti ovog sirupa, prvo morate znati da ključ za izbjegavanje razvoja ovog stanja pijenje puno tekućina. To je zato što, ako ne održavate svoje tijelo dobro hidriranim, onda vaš urin ostaje u vašem tijelu i tvari sadržane u njemu pretvaraju se u bubrežne kamence .

Dakle, pijenje puno vode svaki dan pomaže ublažiti ovaj problem.

Važno je konzumirati sastojke s diuretskim i detoksificirajućim svojstvima. To pomaže u stimuliranju funkcije bubrega i također pomaže u otapanju bubrežnih kamenaca koji već postoje. Ovaj put predlažemo da iskoristite najviše svojstava pronađenih u limunu i peršunu. To je zato što su oboje puni hranjivih tvari koje su korištene za borbu protiv ovoga stanja koje utječu na zdravlje naših bubrega.

Prednosti limuna za bubrege

Sok od limuna sadrži limunsku i fosfornu kiselinu, dvije komponente koje smanjuju rizik razvoja bubrežnih kamenca u našem tijelu.

Njihov visok sadržaj citrata smanjuje kiselost mokraće i potiče uklanjanje značajnih količina soli i toksina iz tijela kroz mokraću.

Sok od limuna se oslanja na diuretske učinke koji promiču uklanjanje tekućina zadržanih u tkivima. To povećava količinu urina proizvedenog u tijelu.

Sok od limuna ima antibakterijska i antifungalna svojstva koja sprečavaju razvoj infekcija bubrega i mokraćnog mjehura.

Prednosti peršuna za bubrege

Peršun je jedan od najpopularnijih biljaka kada je riječ o zdravlju bubrega.

Sadrži esencijalna ulja koja imaju visok sadržaj apiola i miristicina. Ove dvije tvari čine peršun snažnim diuretikom koji povećava proizvodnju urina.

Peršun je izvor klorofila, koji je biljni spoj koji pomaže ukloniti toksine i višak masnoća iz tijela.

Peršin sadrži i veliku količinu vitamina C, koja je hranjiva tvar koja jača imunološki sustav kako bi se borila protiv infekcija.

Sirup od limuna i peršuna za bubrežne kamence

Ovaj sirup od limuna i peršuna je vrlo jednostavan za pripremu i također daje dobre rezultate. U ovom receptu miješajte limun i peršun s maslinovim uljem, javorovim sirupom i medom kako biste stvorili potpuni i učinkovit lijek protiv bubrežnih kamenaca.
Sastojci

 • Sok jednog limuna
 • Jedna šaka svježeg peršuna
 • Jedna šalica maslinovog ulja (224 g)
 • Jedna šalica javorovog sirupa (325 g)
 • Jedna šalica meda (335 g)
 • Jedno staklenu posudu s poklopcem

Način pripreme

 • Iscijedite sok od limuna i pomiješajte ga sa peršunom u blenderu.
 • Nakon miješanja limunovog soka i peršuna, trebali biste imati smjesu.
 • Zatim dodajte ostatak sastojaka u smijesu i sve dobro izmješajte kako bi dobili homogenu smjesu.
 • Kada je sirup spreman, ulijte je u staklenu posudu.
 • Dobro zapečati čašu i pohraniti je na hladnom i tamnom mjestu.

Kako ga konzumirati

 • Svakodnevno konzumirajte čajnu žličicu ovog sirupa na prazan želudac.
 • Ako želite, možete razrijediti sirup u čašu tople vode kako biste lakše pili.
 • Možete dopuniti učinke ovog sirupa, svakodnevno piti dvije litre vode.

Pacijenti koji imaju male bubrežne kamence, vidjet će prednosti ako kontinuirano piju ovaj sirup od limuna i peršuna. Oni koji imaju dijagnoze bubrežnih kamenaca mogu koristiti ovaj sirup uz druge tretmane. Preporučujemo vam da pripremite ovaj sirup što je prije moguće i da također koristite ovaj koristan recept kako biste se brinuli za svoje bubrege.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.