Budite najkreativnija mama u društvu

Autor Datum 08/07/2016

Kada je u pitanju organizacija dečjeg rođendana, puno stvari imate na umu. Koju temu rođendana izabrati? Kakav ketering poslužiti? Kako ukrasiti prostor? Ponestaje vam ideja, a i vremena je sve manje. Nudimo vam par efikasnih rešenja!
budite kreativna mama

Dekoracija prostora

Šareni i veseli baloni od helijuma upotpuniće vaš prostor. Na krajeve balona možete vezati šarene ukrasne trakice i time postignete magični vizuelni efekat. Ovakvi baloni su mnogo paktičniji, jer ne postoji šansa da vam, prilokom dečje igre, obale omiljene keramičke figurice ili glasno puknu. Njima možete ukrasiti i dvorište vaše kuće. Ako vaše dete ima neki omiljeni crtani lik, balone od helijuma možete nabaviti baš u tim oblicima. Bitno je samo jedno: što šareniji baloni – bolja zabava! Ne treba zaboraviti i na kapice od kartona koje možete same napraviti, kao i zanimljive pištaljke. Salvete i tanjirići neka budu sa istim motivima.

Ketering – budite kreativni

Sve su se majke barem nekoliko puta našle u situaciji kada njihovo dete neće da jede voće i povrće, ili neke druge hranljive namirnice. Međutim i za ovakav problem postoji kreativno rešenje! Tajna je u tome da napravite zanimljive sendvičiće, bruskete ili pice, tako što ćete napraviti lik neke životinjice. Kao i dekoracija, ketering ne sme biti manje kreativan. Na primer, od čeri paradajza napravite bubamare, od paprike možete oblikovati pečurkicu kao iz crtanog filma Štrumfovi, ili od kuvanog jaja napravite miša, tako što ćete mu napraviti brkove od iseckane šargarepe, a uši od tanko sečenih listića rokvice. Na tost hlebu možete oblikovati sovicu tako što ćete staviti jedan listić kačkavalja, a na njemu oči od krastavca ili nekog sličnog povrća. Perje napravite od seckanih maslina, a krila od neke šunke ili čajne kobasice. Deca jednostavno neće moći odoleti vašoj maštovitoj, i krajnje jednostavnoj kuhinji. Ovakav ketering će se pamtiti i prepričavati dugo.

Ne zaboravite na pića! Neka i ona budu interesantno poslužena. Ukusno mleko možete staviti u staklene flašice kojima ćete probiti vrh poklopca i kroz taj otvor provucite šarene slamčice, ili nabavite okrugle keksiće, pa kroz njih provucite slamke. Ako deca ne vole da piju mleko, ovako servirano će sigurno posrkati do zadnje kapi!

Slatkiše bi trebalo poslužiti na isti način. Sada su in čokoladni popsi, odnosno ukusne kuglice koje se ohlade, pa u njih zabodete velike čačkalice i tako učinite da podsećaju na lizalice. Možete ih napraviti od istopljene čokolade, plazme, banane. Sve to dobro sjedinite i onda obrazujte loptice. Potom ih stavite da se ohlade, i onda napravite lizalice, tako što ćete upotrebiti dugačke čačkalice. Posložite ih u nekoj čaši ili na postolju.

Još jedan zanimljiv način da naterate decu da jedu voće: umočite jagode u istopljenu čokoladu ili komadiće banane. Em je zdravo, em je preukusno!

Igre

Napravite zanimljiv plan i program žurke. Nabavite par društvenih igara poput Ne ljuti se čoveče, ili predložite deci da se igraju Asocijacija ili Pantomime. Bitno je da imate čime da ih motivišete, pa vam predlažemo da smislite neke simbolične nagrade za one koji pobede u igrama.
Ovakav dečji rođendan će biti nezaboravan. Šarena dekoracija, zabavan ketering i zanimljive igre sigurno će vam doneti titulu najkreativnije mame u celom društvu!

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.