Čaj od Banane za bolji san

Na stranici Dr. Oza pronašli smo recept za čaj od banane. Doktor savjetuje da je ovo odličan topli napitak pred spavanje, odnosno za dobar san. Korisnički nas je malo zbunilo pa smo odlučili čaj napravimo točno po instrukcijama. Na naše iznenađenje, čaj je odličan!
caj-od-banane-za-bolji-san
Da li će biti djelotvoran, to ostaje da se vidi. Međutim, definitivno smo dobili napitak neobičnog, ali poznatog (bananastog) ukusa. Plus, u jednu šalicu čaja smo dodali pola žličice cimeta; rezultat: odličan okus. U drugu šalicu dodali smo žlicu meda. Rezultat: još bolji okus. U treću šalicu smo dodali malo vanilin šećera, ni tu nismo pogriješili. Dakle, sve tri kombinacije su odlične. Možete, naravno, probati i sa običnim šećerom.

Sada malo o konkretnom receptu:

Prokuhajte pola litre vode. Jednoj banani (neoguljenoj, ponavljamo – neoguljenoj) nožem odrežite krajeve. Cijelu bananu ubacite u proključalu vodu i ostavite da se kuha oko 10 minuta. Nakon toga izvadite bananu, a čaj je spreman za piće kada se ohladi. Neobičan okus, ugodan na prvu, vrijedi probati definitivno. I još da dodamo da bananu možete pojesti nakon kuhanja; nečega joj fali, ali ništa strašno (samo ne bacajte).

Banana – san, kako, zašto?

Ako postoji neka strogo prirodna namirnica koja može biti alternativa tabletama za spavanje, onda bi to bila banana. Magnezij u njenom sastavu opustit mišiće i tako umiriti tijelo. Plus, kora od banane nije prskana ili je jako malo prskana pesticidima, što potvrđuju posljednja istraživanja gdje su jabuka i breskva na prvom, a banana, uz par ostalih, na posljednjem mjestu (što je u ovom slučaju odlična pozicija). Znači, sigurni smo i sa te strane.