Čaj od korijena maslačka za liječenje raka

Korijen maslačka osim što je učinkovit kod lečenaj raka, on posjeduje i diuretska svojstva, potiče izlučivanje žuči, čisti jetru i koristi kod alergija. Odličan saveznik je i za smanjenje kolesterola, a bogat je vitaminima i mineralima poput gvižđa, kalcija, folne kiseline i magnezija …

Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, obiluje ljekovitim svojstvima, a potrebno ju je brati na čistim obroncima. Naše bake pravile su sirupe od cvjetova maslačka znajući sadržavati mnoge ljekovitih tvari. Ali, ono što je manje poznato jest da korijen maslačka pomaže oboljelima od raka.

Znanstvenici su otkrili da korijen ove biljke djeluje bolje i od kemoterapije jer ona uništava sve stanice, a korijen maslačka samo one zahvaćene karcinomom.

Uz to, posjeduje diuretska svojstva, potiče izlučivanje žuči, čisti jetru i koristi kod alergija. Odličan saveznik je i za smanjenje kolesterola, a bogat je vitaminima i mineralima poput gvižđa, kalcija, folne kiseline i magnezija. Sadrži i vitamin K i vitamin A.

Na Sveučilištu Windsor u Kanadi provedeno je istraživanje na Odsjeku za kemiju i biokemiju, a rezultati ulijevaju novu nadu svim oboljelim od ove teške bolest. Naime, došli su do zaključka da korijen maslačka ubija stanice koje su zahvaćene karcinomom. Još jedna korisno otkriće je i to da nema nikakvo štetno djelovanje na ostale stanice u našem organizmu, objavljeno je na Natural News-u.

Čaj maslačka djeluje na zahvaćene stanice tako da se one u roku od 48 sati doslovno raspadaju, a za to vrijeme zdrave stanice ostaju neoštećene, utvrdilo je ovo istraživanje. Kontinuirani tretman korijenom maslačka može uništiti većinu rakom zahvaćenih stanica kod oboljelih, a zbog neočekivanih rezultata istraživači nastavljaju s istraživanjem ove čudesne biljke.

Johan di Karlo, je 72-godišnjak, koji se osobno uvjerio u ljekovitost maslačka. Prošao je intenzivne i agresivne tretmane kemoterapije, a na liječenju proveo pune tri godine prije nego što su ga liječnici pustili kući da sa svojim najbližima provede posljednje dane.

S obzirom na to da su liječnici imali sve manje alternativa u pronalasku rješenja u borbi protiv njegove bolesti predložili su mu da pije čaj od korijena maslačka, a nakon samo četiri mjeseca doživio je remisiju bolesti.

Kako pripremiti čaj od korijenja i lišća maslačka

Stavite šaku svježeg korijena i / ili lišća maslačka na litru vruće vode. Procijedite nakon deset minuta. Pijte 3 šalice dnevno.
Izvor:atma