Čaj za čišćenje organizma od parazita i toksina

Određeni začini su pravi melem kada je u pitanju ljudski organizam, pa su tako različite kombinacije idealne za zdravlje.
caj od kurkume detoksikacija jetre
Slijedi drevni narodni recept za super-čaj koji liječi preko 50 tegoba, a sadrži predivne i ljekovite orijentalne začine: kurkumu, klinčiće, đinđer, cimet, kardamom…
Kurkuma se još od davnih vremena koristila u Indiji za uklanjanje otrova iz tijela, kod mučnine, povraćanja, glista u organizmu, a danas je i znanstveno dokazano da pomaže kod prevencije i liječenja od karcinoma i demencije.
Klinčić je odličan saveznik kod raznih infekcija, a đinđer ili đumbir potiče cirkulaciju.
Kardamom je jedan od najstarijih začina, a ujedno i najskuplji, odmah nakon šafrana i vanilije. Kardamom ima bogatu povijest, a često se koristio kao lijek.

Mješavina od koje se ovaj napitak pravi, konkretno podiže imunitet, liječi prehlade, čisti tijelo od toksina i parazita i ublažava još mnoštvo tegoba.

Potrebni sastojic:

pola žličice đinđera (đumbir)
pola žličice cimeta
pola žličice klinčića (karanfilić)
1/6 žličice kurkume (turmerik)
prstohvat kardamoma
čaša i po vode
pola čaše mlijeka
ako želite, možete dodati i malo meda.

Kako napraviti ovaj čaj od kurkume?

Pomiješati sve začine i preliti ih sa čašom i po ključale vode.
Ako nemate mljevene začine, nego pravite čaj od sjemenki, morate ostaviti čaj da proključa i kuhati ga na laganoj vatri 5 minuta. Sve dobro promiješajte. Zatim dodajte pola čaše vrućeg mlijeka.
Čaj pijte neprocijeđen u toku dana, koliko god hoćete