Čajevi i napici za detoksikaciju organizma

Višak kilograma ili neprijatan osećaj, nedostatak energije, manjak koncentracije – da li Vam nešto od ovoga deluje poznato? Vrlo verovatno da Vam se nešto od ovoga s vremena na vreme dešava, i to nije samo zato što Vam nedostaje sna ili zato što puno radite. Ovo su znaci kojima Vam organizam pokušava dati do znanja da mu je potrebno čišćenje, tačnije detoksikacija. Detoksikacijom organizma ćete svoje zdravstveno stanje dovesti u normalu i razlika će biti veoma uočljiva. Postoji nekoliko oprobanih metoda za detoksikaciju organizma, a u daljem tekstu ćete se upoznati sa najdelotvornijim napicima i čajevima koji se koriste u tu svrhu.
cajevi i napici za detoksikaciju organizma

Zeleni čaj u mešavini sa gustim sokom

Zeleni čaj je sam po sebi jedan od najzdravijih čajeva, a mnogi se kunu u njega i govore da produžava život. Za kvalitetnu detoksikaciju organizma iskombinujte zeleni čaj sa kašastim sokom od citrusa. Uz pomoć ovog napitka ćete ubrzati svoj metabolizam, a unećete u organizam i više vlakana i kalijuma. Odličan efekat će imati na one ljude koji češće piju alkoholna pića, ali i na one koje godinama nisu radili detoksikaciju organizma.

Topla voda i limun

Mnogi će odmah pomisliti na limunadu, što i nije toliko daleko od istine. Međutim, razlika kod ove limunade je u tome što se stavlja topla, a ne hladna voda, kao što je to običaj u vrelim letnjim danima kada želimo da se rashladimo. Čitava priprema je svedena na ceđenje pola limuna u dve čaše tople vode. Vreme ispijanja ovog recepta za detoksikaciju organizma je odmah ujutro pre doručka. Posle toga možete nastaviti redovno da jedete. Tretman tople limunade treba sprovoditi 21 dan.

Sok od lubenice

Još jedan u nizu veoma brzih i jednostavnih recepata za idealnu detoksikaciju organizma. Sastojci su nekoliko kriški lubenica, dva krastavca, jedan limun, nana i, naravno, sveža voda. Uz pomoć ovog pića za detoksikaciju organizma oslobodićete se većine toksina u Vašem organizmu. Pravilno funkcionisanje jetre i bubrega je zagarantovano uz pomoć ovog sjajnog napitka. Takođe, ispijanjem ovoga dobićete i više energije tokom dana.

Biljni čajevi za detoksikaciju organizma

Biljke koje mogu da se koriste kao čajevi za detoksikaciju organizma su čičkov koren, koji sjajno čisti jetru i krv, maslačak, čisti Vašu kožu, a ima i svojstvo diuretika, đumbir, poboljšava cirkulaciju ali i probavu, mada je on kao prirodan lek pravi univerzalac. Čaj od koprive je od ranije poznat kao čaj koji predstavlja pravog čistača krvi, a to ujedno znači da odlično deluje i na detoksikaciju organizma generalno. Napomenut je maslačak, ali maslačak može da se kombinuje i sa slezom. Tada mešavina ovog čaja deluje odlično na bubrege.

Detoksikacija organizma je neophodna

Stručnjaci, nutricionisti, ali i lekari često preporučuju detoksikaciju organizma. Otrovi se talože u našem orgnizmu, i prosto svaka osoba mora s vremena na vreme da odradi čišćenje svog organizma. Navedene su neke zaista lake i brze metode, s kojima ćete videti rezultate u relativno kratkom vremenskom intervalu. Ovo su bile metode gde se koriste popularni čajevi i napici, a pored toga možete i da oprobate detoksikaciju organizma uz pomoć voća i povrća.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.