Čajevi su najbolje osvježenje za vruće dane

Promjenjivo vrijeme, visoke temperature, red kiše, red sunca, rijetko kome prija. Iako se osvježavate svježim voćem, laganim salatama, vodom, probajte i neke čajeve, sigurno će vam više prijati nego gazirana pića i gotovi sokovi puni šećera, koji više škode nego što koriste.
cajevi najbolje osvjezenje

Ali, čajeve ne rashlađuje kockama leda ili u hladnjaku, zato što se tijelo sporije adaptira na visoke temperature kada pijemo hladne napitke.

Da biste se zaštitili od insekata, opekline, kao i od gljivičnih infekcija, preporučujemo čaj od nevena, u koji po želji možete dodati i malo metvice i bosiljka umjesto šećera.

Šalica čaja od lipe dnevno, djelovat blagotvorno na vaš živčani sustav, smanjit stres i nesanicu. Ali, nemojte mu dodavati kocke leda, već ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, i po želji zasladite medom.

Čaj od nane rashladiće vas bolje od bilo kog ledenog pića, posebno ako mu dodate svjež sok od iscijeđenog limuna. Osim antiseptičnog djelovanja, ova biljka ublažava želučane tegobe i blagotovorno djeluje na dišne puteva.
Izvor:Novosti