Čarobne namirnice koje imaju umirujuće djelovanje

Autor Datum 19/07/2018

Koje su to čarobne namirnice koje imaju umirujuće djelovanje? Pročitajte osnovni popis i potrudite se da imate uvijek nešto od toga u svojoj ostavi …

Kao što mnoge namirnice imaju moć da umanje stres, tako se za neke ispostavilo da su odlične u ublažavanju stanja tjeskobe.

Pročitajte kojih ključnih pet možete koristiti u borbi s ovim problemom.

Riba bogata masnim kiselinama

U studiji koji je obavio Sveučilište u Ohiu, studenti su uzimali suplemente omega 3 masne kiseline i uspjeli umanje anksioznost za oko 20 posto, u odnosu na one koji su uzimali placebo. Nije nužno da se odlučite za suplemente, ali možete se okrenete prehrani koja sadrži namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama, kao što su to određene vrste ribe.

Čaj od kamilice

Kamilica se koristi u zdravstvene svrhe još od davnina, ali su skorašnja istraživanja pokazala da pozitivno utječe na osobe koje pate od tjeskobe – i to od blažih, pa sve do umjerenih formi. Ako ne volite čaj, potrudite se nabaviti ekstrakt kamilice.

Jaja

Mozgu su neophodni vitamini iz B grupe da bi normalno funkcionirao. Ako ih nema dovoljno u našoj hrani, to može dovesti do stanja nervoze, tjeskobe, osjetljivosti i mnogih drugih posljedica. Trudite se da u prehranu uvrstite namirnice koje su bogat izvor vitamina B, poput citrusnog voća ili jaja. U jajima ima i nolina, hranjivog sastojka koji je naročito potreban ženama u menopauzi.

Probiotici

Odavno znamo da su mozak i trbuh u nekoj vezi, jer kako bismo drugačije osjećali glad? Međutim, nova istraživanja pokazuju da bakterije u našem trbuhu imaju određeni utjecaj na naše osjećaje. Probiotici, dobre bakterije, omogućuju ispravno funkcioniranje probavnog sustava, ali neke od njih, koje se nalaze u jogurtu smanjuju simptome stresa, tjeskobe i depresije. Znanstvenici su istaknuli da je ovakvo otkriće ohrabrujuće, ali da su potrebna daljnja istraživanja.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat izvor teanina koji ima umirujuće djelovanje na čovjeka. Jedno istraživanje pokazalo je da su studenti skloni tjeskobe ostali mirniji nakon samo 200 miligrama ove amino kiseline.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.