O čemu morate da razmišljate pet meseci prije svadbe

Autor Datum 27/12/2016

Organizacija venčanja nije jednostavna i mora da se planira mnogo meseci pre. Što više stvari zakažete pre, manje ćete kasnije biti izloženi stresu. Kada ste već sigurni da ste se odlučili na taj korak, najvažnije bi naravno bilo da odredite datum ili bar mesec. Nemojte brzati i odlučiti da to bude za tri ili četiri meseca, jer ćete onda morati sve da radite na brzinu, pa vam tako mnoge stvari poput restorana koji želite, benda za svadbu neće biti dostupni, jer su mesecima pre rezervisani. Ostavite sebi prostora da sve dobro isplanirate, kako bi taj dan bio savršen, baš onako kako ste ga zamišljali.

Lista gostiju – osnova za dalje planove

Od broja gostiju će vam zavisiti koliku i kakvu salu ćete odabrati, koliko će hrane biti potrebno u skladu sa brojem ljudi, koliko će vam prostora i hrane biti potrebno ukoliko prethodno goste pozivate da dođu kod vas kući, koliko pozivnica treba da napravite i slično. Naravno, u prvi mah se možda nećete setite svih vaših dragih ljudi, a trebaće vam i određeno vreme da razmislite da li želite da pozovete sve one koje poznajete. Takođe, morate na vreme obavestiti prijatelje i rođake koje želite na vašem venčanju, a žive u inostranstvu ili daleko od vas, kako bi i oni imali vremena da uzmu odmor i isplaniraju dolazak. Vašu listu gostiju možete kasnije i korigovati, ali morate imati neku osnovu, jer će vam od toga mnoge stvari zavisiti, a zapravo su dragi ljudi oni koji će vašu svadbu učiniti lepšom.

Restoran dolazi odmah nakon spiska gostiju

I sami možete da pretpostavite zašto bi što pre trebalo rezervisati salu. Bez obzira koliki izbor sala imali na raspolaganju u vašem gradu, svesti ste da je morate prilagoditi mnogim kriterijumima. Broj gostiju, veličina sale, enterijer, lokacija sale, samo su neki od kriterijuma o kojima ćete razmišljati. Sale su takođe rezervišu mnogo vremena pre i zato nemojte čekati poslednji trenutak, jer može doći do toga da sala koja baš odgovara vašim potrebama bude zauzeta tog datuma.

Bend za svadbu – ako ste u mogućnosti rezervišite i godinu dana pre

Ukoliko već imate svoj omiljeni bend, onda bi trebalo da ih što pre pozovete i dogovorite se u vezi sa detaljima. Neki bendovi za svadbe su jednostavno rezervisani i godinu dana unapred.

Bend za svadbu je jako bitna stvar, zapravo jedna od najvažnijih. Nemojte ni srljati i odabrati bend za svadbu samo zato što ste čuli da je baš taj bend za svadbu veoma popularan, zato što je veoma skup i slično. Dobro bi bilo da bend za svadbu prilagodite vašem ukusu i vašim potrebama. Zato bi najbolje bilo da, ukoliko možete, idete na svirke potencijalnog benda za svadbu i to nekoliko puta. Ukoliko niste u mogućnosti, poslušajte njihov repertoar i izvođenje na internetu, pa ćete možda tada imati predstavu o tome da li ih želite ili ne. Preporuka prijatelja je jako bitna. Oni koji su već iznajmljivali neki bend za svadbu vam najbolje mogu reći sve pohvale, odnosno zamerke. Zato, najbitnije je da o bendu za svadbu razmišljate mnogo pre.

Planirajte na vreme odmor

Na vreme se najaviti vašem šefu. To je period kada uglavnom nećete moći da radite ni od kuće, pogotovu ako odmah nakon svadbe planirate neki vid medenog meseca. Imaćete mnogo posla oko same organizacije i morate uzeti nekoliko slobodnih dana pre, kako ne biste na dan venčanja bili iscrpljeni.

Ovo su samo neke od stvari o kojima morate da razmišljate na vreme, ali što više stvari obavite pre manje će vas kasnije glava boleti i svadbu ćete dočekati potpuno rasterećeni.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.