Na čemu zavide horoskopski znakovi?

Autor Datum 17/01/2018

Blizanci zavide Škorpijama na intuiciji, a Škorpioni Ovnovima na dinamičnosti. Pogledajte što ostali znaci priželjkuju …

Ovan

Pošto ste posesivni, ljubomorni i nestrpljivi, najviše zavidite Djevici, zbog njezine strpljivosti i urođenog perfekcionizma. Ali, na meti vaše otvorene zavisnosti mogu se naći principijelni Jarac, koji je spreman da radi i preko granica svoje izdržljivosti, zbog profesionalnog uspjeha i društvenog priznanja, kao i moćna Škorpija, zbog pouzdanosti i dominantnosti.

Bik

Uspješni ste kada radite posao koji volite, ali trava je zelenija s druge strane ograde, pa Vagi zavidite na javnoj popularnosti, društvenim kontaktima i mogućnostima koje joj se ukazuju u vezi sa strancima i putovanjima. Prema Strijelcu pokazujete netrpeljivost, jer uspijeva do novca dođe na lakši način nego vi i zato što uglavnom često putuje.

Blizanci

Iako ste prilagodljivi i snalažljivi, zavidite intuitivnoj Škorpiji na njenoj tajanstvenosti i mudrosti, tako da može da vas čita kao otvorenu knjigu, dok vi gorite od nestrpljenja da nešto saznate od nje, a ona vas drži u neizvjesnosti. Autoritativnom Jarcu zavidite na uspjehu i novcu koji ume da zaradi, jer je uporan i dosljedan, što su osobine koje vi uglavnom ne posjedujete.

Rak

Mada ste uglavnom dobro ušuškani, mnogima potajno zavidite, iako je malo onih koji su se udomili bolje od vas ili odabrali uspješnijeg partnera, pogotovo ako ste žena. Avanturisti Strijelcu zavidite na društvenosti i sposobnosti spontanog i otvorenog izražavanja osjećaja, a komunikativnoj Vodoliji na društvenim vezama i lakoći sa kojom ih uspostavlja.

Lav

Poštujete one koji su na višim profesionalnim pozicijama od vas, ali ljubomora, posesivnost i materijalistički stav prorade kad osjetite zavist prama vrijednom Jarcu, zbog njegove ambicioznosti i ustrajnosti da uspije u svemu čega se dohvati. Iritira vas sposobnost melanholičnih Riba da svoje emocije izraze na romantičan način, onako kako vama baš i ne uspijeva.

Djevica

Mada ste elokventni i inteligentni, teško sklapate poznanstva, pa najčešće zavidite šarmantnoj Vodoliji na popularnosti i omiljenosti u društvu, zbog čega je uglavnom svuda rado viđen i pozivan gost. I prema Ovnu možete osjetiti zavist, zbog njegove urođene drskosti i lakoće s kojom uspostavlja komunikaciju, ali i zbog ustrajnosti i natjecateljskog duha, pogotovo u sportskim aktivnostima.

Vaga

Omiljeni ste i poznajete mnogo utjecajnih osoba, ali divljenje pomiješano sa zavišću osjećate prema upornosti tvrdoglavog Bika da dođe do materijalnih dobara, u čemu obavezno i uspijeva. Fleksibilnim Ribama možete zavidjeti na njihovoj spretnosti da se lako, bez blama i skandala, izvuku iz svake neprijatne, pogotovo poslovne situacije.

Škorpion

Moćni ste i kreativni, pa malo tko može vas nadmaši, kad se usredotočite na svoj ​​cilj. Ali, pritajenu zavist vjerojatno osjećate prema Ovnu, zbog njegove vitalnosti i dinamičnosti. Nestalnim Blizancima možete zavidjeti na površnosti, zato što ste vi najčešće preopterećeni vlastitom sistematičnošću, posvećenošću svemu što radite i dubinom osjećaja.

Strijelac

Iako se smatrate jednim od najsretnijih znakova, može vas obuzeti zavist prema Biku, zbog njegove ljepote i fizičkog izgleda, ali i zbog njegovog stambenog i materijalnog statusa. Raku možete zavidjeti, jer ima miran, sređen obiteljski život i familijarno okruženje koje vama, u vašem poslovnom kaosu, djeluje tako nedostižno.

Jarac

Pravdoljubivi ste i strogi, pa zavidite onima koji ni prstom ne mrdnu, a imaju mnogo više nego što zaslužuju. Preosjetljivi ste, pa neuhvatljivim Blizancima zavidite, jer zahvaljujući svojoj površnosti, lako zaboravljaju ili premašuju ružne stvari koje su im se dogodile. Zavidite i vatrenom Lavu na sposobnosti da svoju strastvenost pokaže onako kako vi ne umijete.

Vodenjak

Niste toliko zavidni kad je neko uspješniji ili imućniji od vas, koliko postajete svjesni svoje nestalnosti, zbog koje se još niste skrasili. Zato zavidite familijarnom Raku na obiteljskoj i kućnoj atmosferi u kojoj istinski uživa. Iako je osjećate, zavist nikada nećete otvoreno pokazati prema Djevici, zbog njene smjelosti da se upusti u privatni biznis i istraje u svemu.

Ribe

Iako ste prilagodljivi i sposobni da se izvučete iz svake mutne vode u koju upadnete, pomalo ste nesigurni u sebe, pa možete osjetiti zavist prema šarmantnoj Vagi, zbog njene popularnosti u društvu i atraktivnog izgleda. Karizmatični Lav vas iritira, jer je samosvjestan, i njemu zavidite na uspjehu i glamuru koji ga prati gdje god da se nađe.
Izvor:zenskikutak

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.