Često se svađate sa dečkom?

Svađe su sastavni dio svake veze. Svakome se ponekad dogodi da popusti pod teretom emocija i bijesno odreaguje na nešto što je vjerojatno periferno. Najvažnije je da na tome ostane, jer obična rasprava lako može prerasti u katastrofu.

Ako ne znate kako se zaustavite u svađi i često kažete više nego što doista mislite, onda je ovo pravi tekst za vas. Srećom, na jednostavan način možete smirite situaciju i preusmjeriti tijek događanja.

Ovo su četiri koraka kako brzo prevaziđete konflikt:

Distancirajte se

Prije nego što prepucavanje preraste u veliku svađu, izađite iz sobe ili bilo koje druge prostorije u kojoj se on nalazi. Ako možete, izađite kratko na svjež zrak. Na taj način ćete malo razbistriti glavu i emocije će se stišati, prije nego što kažete nešto zbog čega ćete kasnije požaliti.

Popijte zeleni čaj

U suzbijanju bijesa može pomoći i šalica zelenog čaja. U njemu se nalaze aktivni sastojci koji, dokazano, imaju smirujući efekt na orgnizam. Prema jednom američkom istraživanju, sličan učinak ima i crna čokolada.

Analizirajte situaciju

Ako ste već završili s raspravom, odvojite malo vremena da dobro razmislite o svemu što ste rekli. Topla kupka biće najbolji izbor. Ovaj put nemojte žuriti natrag. Potrebno vam je vremena da razumijete svoje osjećaje, ai njemu će ono dobro doći da se utisci slegnu.

Smirite se

Nakon svega navedenog, vrijeme je da na miru porazgovarati sa svojim dečkom i doći do suštine problema. Stručnjaci preporučuju “kolaborativni pristup”, koji podrazumijeva da se ne vrtite oko toga tko je u pravu, a tko ne. Umjesto toga, mirno mu recite s čime se slažete, a što ne možete prihvatiti i nastaviti razgovor uz jasno pokazivanje razumijevanja za drugu stranu. Čak i ako ne završite cijeli razgovor prije spavanja, zaspacu u miru, a sutra ćete sve lakše riješiti.
Izvor:telegraf