Cimet za bujnu kosu i obnovu kože

Ovaj začin čisti lice, potiče cirkulaciju i obnovu kože. Odličan je borac protiv akni i lošeg zadaha, a dobar je prijatelj i kosi i lijepim usnama.
cimet za bujnu kosu i obnovu koze
Borac protiv lošeg zadaha
Cimet uspješno rješava problem neugodnog zadaha, a dovoljno je u čašu vode staviti žličicu ovog začina i pomiješati ga sa žličicom meda. Nakon toga, mješavinom isperite grlo i po nekoliko puta na dan. Isti učinak imaju i štapići cimeta koje možete žvakati, naročito nakon ispijanja kave.

Saveznik lijepe kože

Cimet ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje što ga čini odličnim saveznikom lijepe kože. Koristi se u pilinzima zato što pomaže u uklanjanju mrtvih stanica, stimulira cirkulaciju i potiče obnovu kože. Međutim, s njim treba biti oprezan jer može uzrokovati iritaciju pa ga je najbolje isprobati na ruci.

Za veće usne dovoljno je malo cimeta
Ovaj začin je sastavni dio karmina s efektom povećanja volumena. Prirodnim putem povećava usne, a dovoljno ga je samo pomiješati s vazelinom i utapkati na kožu. Ostavite ga da djeluje nekoliko sekundi i dobit ćete vizualno veće usne bez estetskih operacija.

Stimulira rast kose
Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimulira rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči pretjerano opadanje kose. Dvije žličice cimeta i jedno jaje staviti u pola šalice toplog maslinovog ulja i sve to pomiješajte. Dobivenu smjesu utrljajte u korijen vlasi i ostavite da djeluje 10 do 15 minuta prije ispiranja.

Kombinacija cimeta i meda uništava akne
Ovaj začin čisti pore i sprječava nastanak akni. Maska od tri žličice meda i žličice cimeta će očistiti lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu. Dovoljno je ostaviti masku da djeluje 10 minuta, a zatim je isprati mlakom vodom.