Cimet za vašu ljepotu

Vjerojatno nema mnogo ljudi koji prosto ne obožavaju zanosnu aromu cimeta, a kada ovo pročitate, sigurni smo da ćete zavoljeti još više ovaj magični začin!
cimet za vasu ljepotu
Pogledajte kako cimet može pomoći u postizanju lijepe i njegovane kože, ali i vitke linije.

Akne

Iznenađujuće možda, ali cimet predstavlja odlično sredstvo u borbi protiv akni i zato se nalazi u velikom broju preparata za njegu lica. Cimet zaustavlja rast bakterija koje izazivaju akne, i dubinski čisti kožu.

Reguliranje težine

Znanstvenici su dokazali da je samo jedan gram cimeta na dan dovoljan da održava razinu šećera u krvi na normali kao i sniziti razinu kolesterola. Redovito konzumiranje cimeta pomaže u reguliranju tjelesne težine, a osobito je pogodan za mršavljenje u kombinaciji s limunom.

Poboljšava opće zdravlje

Cimet je odličan antioksidans, ali također pomaže iu jačanju imunološkog sustava. Cimet je i odlično antibakterijsko sredstvo koje pomaže u bržem zacjeljivanju manjih posjekotina i rana.

Potiče rast kose

Cimet sadrži određene sastojke koji ubrzavaju rast kose. Najbolji način za primjenu ovog začina jeste maska koju možete napraviti kombinirajući kokosovo i maslinovo ulje s medom i cimetom. Nemojte se bojati ako osjetite blago škakljanje, to znači da maska zaista djeluje.

Usporava znakove starenja

Cimet usporava procese koji vode stvaranju bora, a umanjuje i štetno djelovanje sunčevih zraka.

Sredstvo za punije usne

Za punije usne najbolji recept predstavlja mix maslinovog ulja i cimeta. Nanesite, držite nekoliko minuta i vidjet ćete efekt mekih i punih usana.