Čišćenje lica prema tipu kože

Autor Datum 16/10/2017

Svaki tip kože zahtijeva njegu koja će biti prilagođena njegovim potrebama. Da bi bila zdrava i lijepa, kožu je potrebno prvenstveno pravilno čistiti, pa je prvi korak u njezi kože saznati koji vam tretman odgovara ovisno o vašem tipu kože.
ciscenje-lica-prema-tipu-koze

Suha koža

Najbolji izbor za čišćenje suhe kože jest hidratantno mlijeko za čišenje. Mlijeko će temeljito očistiti kožu, ali je neće dodatno isušiti.

Masna koža

Za ovaj tip kože preporučuju se tonici koji će ukloniti višak masnoće, nečistoće i mrtve stanice kože, ali i spriječiti pojavu mitesera.

Koža sklona aknama

Proizvodi na bazi pilinga, kao i gelovi namijenjeni problematičnoj koži najbolji su izbor za čišćenje kože sklone aknama.

Mješovita koža

Gelovi za čišćenje dobar su izbor za mješovitu kožu, ali ovaj tip često zahtijeva kombinirano čišćenje. Masnu “T zonu” najbolje je čistiti tonikom, a obraze i ostatak lica mlijekom za čišćenje.

Osjetljiva koža

Za njegu osjetljive kože birajte isključivo proizvode namijenjene vašem tipu ili proizvode na prirodnoj bazi, kako biste izbjegli iritacije i alergijske reakcije, koje nisu strane ovom tipu kože.
Izvor:ljepota.ba

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.