Kako čistiti make-up kistove?

Autor Datum 21/10/2017

Redovito pranje je izuzetno bitno jer održavanjem kistova čistima produžavate vijek trajanja svojim make-up proizvodima te sprječavate razmnožavanje bakterija.
kako-cistiti-make-up-kistove

Koliko često i čime ih prati?

Iako makeup artisti preporučuju pranje makeup kistova nakon svakog korištenja (što je potpuno jasno u njihovom slučaju budući da ih koriste na brojnim klijentima), koristite li makeup kistove isključivo za osobnu uporabu i ne dijelite li ih ni s kim drugim, dovoljno je da ih operete jednom tjedno.

Redovito pranje je izuzetno bitno jer održavanjem kistova čistima produžavate vijek trajanja svojim make-up proizvodima te sprječavate razmnožavanje bakterija. Iako postoje specijalizirani proizvodi za pranje makeup kistova, slobodno ih možete prati bilo kojim nježnim gelom koji koristite za pranje i čišćenje lica. Pazite da kistove perete niz dlaku kako biste spriječili cvjetanje kistova (jer vam takvi neće poslužiti svrsi). Nakon što temeljito isperete sredstvo za čišćenje, stresite kistove kako biste se riješili viška vode, a zatim ih potapšajte papirnatim ručnikom i ostavite da se u potpunosti posuše. Kistove držite u ormariću ili posebnoj torbici kako biste izbjegli nakupljanje prašine i ostalih čestica prljavštine.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.