Crno vino liječi prehladu

Alkoholna pića, posebno crno vino, ako se konzumiraju u umjerenim količinama, mogu biti lijek protiv mnogih bolesti, tvrdi novinar Toni Edwards koji je proučio brojne studije o ovoj tematici.

U knjizi “The Good News About Booze” on navodi da alkoholna pića, a posebno crno vino mogu biti odličan lijek protiv prehlade, srčanih tegoba, ali i problema s libidom.

Za potrebe knjige, Edwards je proučio brojne studije koje su objavljene širom svijeta, među kojima je i istraživanje znanstvenika prestižnog Sveučilišta Harvard koji su tijekom 12 godina pratili 12.000 muškaraca koji boluju od visokog tlaka.
Rezultati ove studije su pokazali da muškarci koji piju (umjereno) crno vino imaju manje izgleda da dožive srčani udar.

Vino štiti i od pojave raka.

Naime, žene koje svakodnevno piju vino imaju 42 posto manje šansi da obole od raka dojke, dok muškarci koji popiju četiri čaše tjedno smanjuju opasnost od razvoja raka prostate, želuca i debelog crijeva.

Kanadski istraživači su, pak, konstatirali da osobe koje povremeno piju vino imaju 13 posto manje šansi da obole od dijabetesa. Osteporoza, od koje često pate starije osobe, može se također učinkovito preduprediti redovitim unosom čašice žestokog pića.

Crno vino je učinkovito i u borbi protiv prehlade.

Edwards tvrdi da je jedna čaša bijelog vina dovoljna da suzbije sve simptome i smanjiti za 88 posto šanse od ponovne prehlade.

Alkoholna pića mogu, također, znatno poboljšati libido. Istraživanje koje su 2009. proveli talijanski znanstvenici otkrilo je da žene koje redovito piju vino imaju ispunjeniji seksualni život.