Čudesna terapija vodom za liječenje mnogih bolesti

U Japanu je danas postalo popularno piti vodu nakon buđenja. Korist ove terapije potvrdili su i mnogobrojni testovi. Dokazano je da je većina bolesti uzrokovana nedostatkom vode u organizmu.

Voda je univerzalni otapalo i glavna komponenta metabolizma: svi minerali i mikroelementi otopljeni u vodi apsorbiraju se u krvotok i prodiru od stanice do stanice. Kod nedostatka vode javljaju se problemi s metabolizmom, što dovodi do različitih oboljenja.

Japansko medicinsko društvo je priznalo ovu terapiju uspješnom u liječenju kroničnih, teških oboljenja, ali i bolesti modernog doba. Voda je djelotvorna u liječenju sljedećih bolesti: glavobolja, bolovi u tijelu, bolesti srca, artritis, epilepsija, gojaznost, astma, tuberkuloza, meningitis, bolesti bubrega i mjehura, gastritis, dijareja, hemoroidi, bolesti očiju, maternice, menstrualni poremećaji, ORL bolesti .

Ujutro, čim se probudite, prije nego operete zube, popijte 4 čaše mlake vodeod 160 ml.

  • Operite zube, umijte se, ali ništa nemojte jesti i piti u roku 45 minuta.
  • Nakon 45 minuta možete doručkovati
  • U roku od 2 sata poslije doručka, ručka i večere ne konzumirajte nikakvu hranu niti vodu.

Stariji ljudi, ljudi s oslabljenim imunitetom, ili oni koji ne mogu odjednom popiti 4 čaše vode, mogu početi s manjom količinom vode i postupno je povećavati na 4 čaše.

Japansko medicinsko drustvo tvrdi da ovaj tretman liječenja iscjeljuje organizam i promovira zdrav način života i preporučuje da terapija vodom postane naša svakodnevica. Oni kažu: “Pijte vodu na prazan želudac i osjetit ćete prve rezultate već nakon 7 dana. Ostajte zdravi i aktivni “. To je poenta.

Inače, preporučena količina unosa vode tijekom dana je 30 ml na kilogram težine.

Iako ova terapija nema neke nuspojave treba biti oprezan, kao i sa ostalim alternativnim metodama liječenja. Imajte na umu da internetom kruži informacija da ukoliko ujutro unijeti u organizam preko litar vode može doći do takozvanog trovanja vodom ili hiponatremije.

Do hiponatremije dolazi kada u organizmu ima previše vode i bubrezi ne mogu apsorbirati toliku količinu.
Hiponatremiju ćete prepoznati po mučnini, povraćanju i glavobolji.

Savjet plus: Svi znamo koliko je ugodno popiti času hladne vode nakon toplog obroka. Ali, hladna voda čini masnu hranu koju konzumirate tvrdom, što usporava probavu hrane u želucu. Ovaj “talog” započinje reakciju sa želučanom kiselinom, raspada se i apsorbira u crijevima brže nego čvrsta hrana. To zatrpava crijeva, te vrlo brzo dovodi do povećanja tjelesne težine, a poslije i drugih ozbiljnih oboljenja, čak i raka. Ako ne možete bez vode, poslije obroka je najbolje popiti čašu tople vode.
Izvor:lisa.rs