Čudni savjeti za ljepotu koji djeluju

Autor Datum 27/03/2018

Neki savjeti za ljepotu mogu nam se često učiniti toliko dobrima da bi bili istiniti ili čak toliko bizarni da bismo i pomislili da zaista djeluju.

Maskara

Ako vas “ljute” te crne mrlje od maskare koje se preslikaju na kožu, držite plastičnu žlicu s udubljenjem prema dolje kada nanosite maskaru na trepavice, pa će se višak otisnuti na žlicu, a ne na kožu.

Natečene oči

Smanjite natečenost očiju tako što ćete da ogulite krompir, prepolovite ga na pola i stavite na oči 10 minuta. Krompir će ih ohladiti i otok će se smanjiti.

Celulit

Primijetili ste da vam se pojavio celulit? Upotrijebite kavu kao piling. Kofein će stimulirati stanice kože i riješiti vas mrtvih stanica.

Kosa

Hitno trebate dubinska, hidratantna njega? Pravac hladnjak. Uzmite majonezu i stavite na kosu. Držite 20 minuta, a za još bolje djelovanje, tako namazanu kosu malo sušite fenom.

Lak za nokte

Ako se u vašem laku za nokte pojavljuju mjehurići to može značiti da ga čuvate na pretoplom mjestu. Lakove za nokte čuvajte u hladnjaku, pa će se i oni ravnomjernije i bez mjehurića osušiti na vašim noktima.

Nakon vježbanja

Crveni ste u licu još dugo nakon vježbanja? Ako želite se toga riješiti, nakon treninga uzmite antihistaminik pa će se većina crvenila povući.

Žuljevi od novih cipela

Ako želite se osigurate da ne dobijete žuljeve od novih cipela, na područja na koja inače dobijete žuljeve namažite vazelinom.

Skidanje laka sa šljokicama

Ovo može biti prava noćna mora. Ruke su vam pune šljokica, poslije ih nalazite i na licu i odjeći. Kako biste se riješili “ove muke” natopite vatu s ostranjivačem laka, stavite na nokat i prst zamotajte na par minuta u foliju. Nakon toga maknite vatu i vidjet ćete da su sve Školjić samo skliznule s nokta.

Brzo osušite lak za nokte

Ako ste u žurbi i ne možete čekati da se lak na noktima osuši, uronite prste u hladnu vodu na 3 minute. Kada ih izvadite iz vode, lak će biti suh.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.