Čudotvorni cimet – začin koji čuva zdravlje

Autor Datum 02/05/2018

Preporuka je da se koristi organski cimet, a ne onaj s polica supermarketa. Evo za što je sve koristan.

Kako cimet čuva zdravlje i Zdravstvene prednosti

Ubrzava metabolizam

Cimet je često na popisu namirnica koje treba jesti ako želite smršavjeti. Ima sposobnost revitalizacije metabolizma čime djelotvornije gubite težinu. Kako biste maksimalno iskoristili ovu prednost, morat konzumirati barem jednu žlicu dnevno.

Snižava razinu lošeg kolesterola

Cimet pomaže u smanjivanju razine LDL kolesterola u tijelu, ostavljajući razinu dobrog kolesterola nepromijenjenim.

Održava stabilnim razinu šećera u krvi

Cimet se preporučuje dijabetičarima jer prirodno regulira razinu glukoze u krvi. Stabilizacija razine šećera u krvi obično rezultira prirodnim mršavljenjem, ali nemojte se oslanjati samo na cimet.

Pojačava cirkulaciju

Cimet “grije” tijelo i poboljšava protok krvi. Najviše koristi od povećanog protoka krvi ima srce, jer to znači smanjenje otkucaja srca i snižavanje krvnog tlaka. Bolja cirkulacija povećava i seksualni nagon muškaraca i žena. Za muškarce to znači jaču erekciju, a za žene povećanu osjetljivost klitorisa vaginalnih usmina.

Antibakterijska svojstva

Cimet djeluje kao antibakterijski agens u tijelu i koristan je u liječenju niza problema. Zato se preporučuje kod problema sa želucem jer izbacuje štetne bakterije iz probavnog trakta. Iz istog razloga je cimet lijek za akne, jer uništava bakterije na koži. Poznat je i po tome što uništava kandidu.

Sprečava bolesti srca

Zbog ranije spomenutih sposobnosti smanjiti razinu kolesterola i poboljšati cirkulaciju, cimet se može koristiti i kako bi se spriječile bolesti srca. Naravno da vam sam cimet neće pomoći, jer je potrebno zdravo se hraniti i redovito vježbati.

Anti-upalna svojstva

Cimet možete koristiti u liječenju raznih upala. Od začina, osim cimeta, takve osobine imaju curry, kurkuma i đumbir – također sjajni pomagači u slučaju artritisa.

Uravnotežuje hormone

To je, složit ćete se, kod žena vrlo bitno. Smanjuje produkciju testosterona i povećava produkciju progesterona.

Poboljšava moždane funkcije

Cimet može pomoći da vaš mozak radi bolje. Umjesto koristiti energetska pića ili druge umjetne napitke, ubacite malo cimeta u napitak od kave.
Izvor:B92

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.