Čudotvorni glicerin za njegu i čišćenje u domu

Autor Datum 31/07/2018

Glicerin se odavno koristi u kozmetičkoj industriji i unatoč evoluciji različitih komponenata u kozmetici, on je i dalje najpopularniji među proizvođačima.

Ako negdje u kući slučajno pronaći bočicu glicerina, nikako je nemojte bacati!
Možda niste znali, ali korištenje glicerina pokriva vrlo široku paletu i on vam pomoći u većini neočekivanim situacijama, čak će vam uštedjeti vrijeme, novac i živce.
Evo na koje sve načine možete iskoristiti glicerin.

Očistite teške mrlje

Mrlje od bobičastog voća možete eliminirati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mjesto, a poslije ga isprati u slanoj vodi. Također, lako ćete očistiti svježu mrlju od kave ili čaja ako na isflekanu dio odjeće nanesete smjesu glicerina i kuhinjske soli u omjeru 1: 1. Čim fleka izblijedi, odjeću operite na ubičajen način.

Protiv prašine

Ako glicerinom ispolirate lakirani drveni namještaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

Glicerin obnavlja kožne stvari

Ako se kožna stvar vremenom pohabala – jakna, torba ili kožna garnitura, prebrišite je glicerinom. Možda joj nećete vratiti izvorni izgled, ali izgledaćemnogo bolje i novije.

Natjerat vaše podove da sijaju

Ako u kući imate parket ili laminat – obrišite ga vodom i glicerinom (2-3 jušne žlice glicerina na 5 l vode). Podovi će zasijati!

Glicerin za kosu

Najjednostavniji način: dodajte nekoliko kapi glicerina u šampon kod svakog pranja kose i kosa će postati poslušna, meka i hidratizirana. Glicerin možete dodavati i u maske i pakiranja za kosu, jer ova viskozna supstanca obnavlja dlaku i hidratizira je.

Čini čuda za ruke

U trgovinama možete pronaći kreme za ruke s glicerinom. Izuzetno su korisne, kako za hladne, tako i za vrele dane. Zimi štite ruke od hladnoće, ljeti ublažavaju iritciju i svrbež kože. Možete jednostavno staviti malo glicerina na problematične i suhe dijelove ruku ili napaviti kupku za ruke: nekoliko kapi glicerina staviti u toplu vodu.

Glicerin za kožu lica

Glicerin se odavno koristi u kozmetičkoj industriji i unatoč evoluciji različitih komponenata u kozmetici, on je i dalje popularan među proizvođačima. Činjenica je da on posjeduje jedinstvenu sposobnost – brzo upija vlagu i dugo je čuva.Ako ga nanesete na lice, koža ga neće apsorbirati, već će glicerin stvoriti nevidljiv film, koji privlači mikroskopske molekule vode koji se nalaze u zraku, pa samim tim hidratizira kožu.

Ako živite u sredini gdje je vlažnost zraka visoka, glicerin je vaš nezamjenjiv pomoćnik. Ako vlažnost nije visoka, glicerin počinje tražiti vodu u dubljim slojevima kože i tako je dehidrira. Nemojte koristiti glicerin za njegu kože lica i kose kod niske vlažnosti zraka.

Obnavlja ispucale pete

Glicerin možete koristiti za njegu grube kože ruku, stopala i ispucale pete. Recept je provjeren i djelotvorni. Nakon desetak dana vidjet ćete fantastične rezultate! Vaše pete postaće roza boje, nježne i meke, a nokti će dobiti lijep sjaj.
Izvor:uspesnazena.com

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.