Cvetni aranžmani – idealan poklon za sve prilike

Autor Datum 19/12/2015

Niste baš sigurni šta bi se Vama dragoj osobi svidelo? Želite da poklonite nešto poslovnoj saradnici? Hoćete da izmamite osmeh? Na sva ova pitanja odgovor pouzdano daju cvetni aranžmani.

Rođendani

Kada su u pitanju cvetni aranžmani za rođendane posebnih osoba, to naravno mogu biti buketi, korpe sa cvećem (najšćešće ružama) ili kombinacija jednog cveta sa poklonom. Međutim, može mnogo originalnije i inspirativnije. Na primer, cvetni aranžmani u obliku lopte ili kocke – poput pravog paketa – veoma su živopisni i slatki, te možete razmisliti i o ovakvom poklonu koji će sigurno izmamiti osmeh dragoj osobi.

Slave

Pored ostalih poklona, na slave se uglavnom nosi i cveće, i cvetni aranžmani za te prilike uglavnom su klasični. Ipak, originalnost odaje cveće u saksijama ili bogate ikebane. U ovom slučaju, u jedan paket mogu se kombinovati npr. kafa, bombonjera i cvetni aranžmani u manjim vazicama, koji će dugo ostati sveži. Ako znate koje boje dominiraju u enterijeru porodice kojoj odlazite na slavu, u tom slučaju imajte na umu i da cvetni aranžmani mogu biti birani upravo prema boji saksija, odnosno vazica, koje će se najbolje uklopiti u nečiji dom.

Cvetni aranžmani za Osmi mart

Iako su lale, ruže i karanfili u vidu jednog cveta ili buketa gotovo neizostavno prvi na spisku, cvetni aranžmani rađen za Osmi mart mogu biti veoma lepi i zanimljivi. Na primer, bobice i mimoze mogu se kombinovati sa zelenilom u ikebanu u korpi ili se cvetni aranžmani od poljskog cveća prave tako da i drške ostanu dugačke i neujednačene, kako bi čitava kreacija što prirodnije delovala. U tom slučaju, dodaje im se samo mašna ili kanap. Neizostavne ruže, takođe, mogu čiti osnovu kada su loptasti cvetni aranžmani u pitanju, koji se najčešće kombinuju sa još nekim poklončićem u providnom celofanu.

Dan zaljubljenih

Kada smo već kod providnog celofana, važno je napomenuti i to da on ne mora biti Vaš prvi izbor, ali je ujedno najpraktičniji jer se na taj način cvetni aranžmani (i eventualni ostali pokloni) mogu odmah sagledati, dok će cveće ujedno biti zaštićeno od oštećenja. Za Dan zaljubljenih očekivano je birati crvenu boju, kako bi bilo sreće u ljubavi, te su crvene ruže neizostavne. Ipak, originalni cvetni aranžmani, i pored ove klasične osnove, mogu imati razne simpatične dodatke: plišanog medu, bombonjeru, čokoladice, flašu šampanjca i dve čaše, ljubavno pismo… Elegancija se postiže ukoliko cvetni aranžmani budu ukrašeni zelenilom i belim bobicama, sa raskošnim mašnama, dok će retro momenat biti licidersko srce u paketu.

Cvetni aranžmani za krštenja

Novopečenoj mami nemojte zaboraviti da odnesete cveće, a za ovu priliku cvetni aranžmani mogu se kombinovati sa nekim poklonom ili dodacima koje će je podsećati na taj dan. Stoga se cvetni aranžmani mogu uklapati sa semenkama za različite biljke u kesicama, ako znate da mama voli da gaji cveće i da joj je to hobi. U suprotnom, mogu se pokloniti i ruže u saksijama, koje su uvek predivan dar. Kao posebna mogućnost izdvajaju se cvetni aranžmani kojima je dodata igračka za dete i po sitnica za svakog roditelja, što će im kasnije ostati kao uspomena na Vaš dolazak.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.