Cvijeće koje će uljepšati vaš prozor

Ako imate malo prostora u stanu, a volite cvijeće, nije vam lako napraviti najuži izbor cvjetnica kojima ćete uljepšati svoj ​​prozor. Prepustite taj težak zadatak stručnjacima.
begonija

Sobna lipa (Abutilon)

Ima nečeg u genima obitelji hibiskusa što ih tjera da uljepšavaju čitav svijet svojim cvjetovima. A kad je u pitanju hibiskusa rođaka sobna lipa, poznata i pod nazivom abutilon, to je prevazišlo sve granice – ona cvijeta non-stop. Ima prelijepe crvene ili ružičaste cvjetove i traži da je redovito zalijevate. Voli svjetlo mjesto, ali ne i izravno sunce. Leti, u vrijeme velikih vrućina, svakodnevno orošavajte listove. Lipa spada u biljke koje vrlo brzo crpu hranjive tvari, pa se zbog toga preporučuje prihranadvaput tjedno.

Begonija (Begonia eliator)

Mesnati zeleni listovi u obliku srca, uz isto tako mesnate, odlučne peteljkica na kojima blistaju raznobojni cvjetovi – naravno, to može biti samo begonija – pravi klasik na prozorskoj dasci, popularna i vesela biljka koja nije previše skupa. Da bi je sjajni cvjetovi krasili više mjeseci, zalijevajte je redovito ali umjereno odstajalom vodom sobne temperature. Treba im dosta svjetla, ali malo direktnog sunca – najbolje da to bude rano, jutarnje sunce. Osigurajte joj dobru ventilaciju i pripazite da ne kvasite listove pri zalijevanju.

Hibiskus

Crvena, narančasta, ružičasta, bijela ili žuta – sve ove boje stoje vam na raspolaganju ako se odlučite za hibiskus koji će u vaš dom donijeti duh Havaja. Da bi raskošno cvjetao od srpnja do kolovoza, gnojite ga od ožujka do rujna. Možete skidati precvetala pupoljke, ali nemojte okretati biljku kad se pupoljci formiraju jer time možete prouzrokujete opadanje. Ako planirate skratite izdanke, rano proljeće je pravi trenutak za to.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.