Kako da ga naterate da juri za vama?

Autor Datum 07/12/2017

Nedostatak komunikacije je glavni krivac za brojne svađe i raskide u vezama i brakovima. Nakon dugog radnog dana i stotinu obavljenih sitnica, teško je koncentrirati se na nježni i obazriv govor prema partneru. Stručnjaci savjetuju da se u svakodnevnom odnošenju poslužite ovim trikovima:
zaljubljeni par glavna

1. Molim i hvala

Možda zvuči staromodno, ali riječi “molim” i “hvala” otvaraju većinu vrata u komunikaciji. Nitko ne voli kada mu netko naređuje, pa i molbe za obavljanjem neke aktivnosti – npr. iznošenjem smeća – bolje prolaze kad su formulirane na ljubazan način i bez frustriranih tonova.

“Partner će bolje reagirati na vašu molbu ako stavite ruku na njegovu ruku ili rame. Muškarci reagiraju na dodir”, otkriva bračni savjetnik Toni Kolman iz Virginije. Dodatan uspjeh postići ćete ako mu zahvalite nakon svake obavljene aktivnosti.

2. Pokažite svojim primjerom

Žene imaju veliki problem s neurednošću svojih partnera koji po podu ostavljaju prljave čarape i mokre ručnike, a po kuhinjskim površinama prazne boce i ostatke hrane. Umjesto zajedljivog prigovaranja, stručnjaci savjetuju da svojoj snažnijoj polovici pokažete što želite od njega.

“Muškarci vole da obavljaju zadatke i da ispunjavaju unaprijed zacrtane ciljeve”, tvrdi njujorški psihijatar Jonathan Alpert. Pomirite se da vi i vaš dragi imate drugačije estetske vrijednosti i da je nešto vama svinjac, a njemu sasvim prihvatljivo. Priđite neurednoj površini i odgovarajućim sredstvom za čišćenje pokažite mu što vi obično učiniti s mrvicama od kruha ili mrljama od umaka.

3. Iskreno priznajte svoje želje

Ne pretpostavljajte da je muškarcima jasno zašto tražite od njih da nose torbe ili da pomiču kauč s jedne na drugu stranu. Naprotiv, objasnite im da su to aktivnosti koje zahtijevaju snagu i fizičku izdržljivost koju vi nemate.
Stručnjaci savjetuju da jasno izrazite svoje želje i da će muškarac potom ostvariti tu želju iz suosjećanja. Suzdržite se od glumljenja kako vam je teško nositi težak teret, umjesto toga budite iskreni, pa će i vaš muškarac reagirati na pravilan način.

4. Nagradite dobro ponašanje

“Nakon uspješnog obavljanja nekog zadatka, nagradite supruga nečime u čemu ćete oboje uživati ​​- primjerice filmom na televiziji ili večerom”, predlaže doktor Alpert i dodaje: “Vrijedne muškarce i dobre očeve većina žena smatra seksi, pa u nagradu možete uključiti i neke aktivnosti u spavaćoj sobi “.

Neka vas ne obeshrabri činjenica što vi vjerojatno niste nagrađeni za čišćenje, pranje i kuhanje koje obavljate svakog dana. Ipak, imajte na umu da je vama u interesu da živite s kooperativnim partnerom, i da ponekad morate posegnete za kakvim trikom da dobijete ono što želite.
Izvor:zadovoljna

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.