Da li ćete zaboraviti prevaru?

Autor Datum 07/11/2017

Prevareni ste, on želi da mu oprostite, vi razmišljate … Sjećate se lijepih momenata s njim, niste spremni ostati sami, ali da li ćete ikada moći zaboraviti što je učinio
da-li-cete-zaboraviti-prevaru
Ima jedna poslovica koja kaže da je lakše oprostiti, nego zaboraviti. Pročitajte ova četiri pitanja koja obavezno morate postaviti sebi prije nego oprostite prevaru.

Da li je bilo samo jedanput?

Vremenski period varanja možda ti se ne čini kao važna informacija, ali je svakako bitna. Da li je to bio trenutak slabosti ili dugoročna afera? Iako nije laka ni pomisao na to da se dogodilo samo jednom, afera ukazuje na to da se ne radi samo o tjelesnoj prevari, već i onoj emocionalnoj, koja je mnogo gora.

Da li je sam priznao?

Možda si sama otkrila na neki drugi način – od drugih ili čitajući njegove sms poruke. Osjećaj izdaje svakako je gori ako se radi o tom drugom načinu.

Da li će ti dati dovoljno prostora i vremena za oproštaj prevare?

Nakon takvih stvari potrebno je pustiti neko vrijeme da se prašina slegne i razmisliti što i kako dalje. Hoće li on imati toliko vremena i snage proći kroz to čekanje? Ili želi sve što prije dovesti u red? Također, to bi trebalo biti i vrijeme za koje bi i on trebao da razmisli o motivima svog ponašanja.

Da li ćeš moći zaboraviti?

Vratimo se na početak. Lakše je oprostiti. Zaborav … To je definitivno najteži dio pa čak i ako se on istinski pokajao za svoje postupke te obećao kako se više nikad neće ponoviti. No, jedno je sigurno, a to je da će biti trenutaka kad ćete itekako sumnjati pa možda čak i paranoisati. Jeste li spremne na to?

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.