Da li je dobro imati tajne pred partnerom?

Da li je dobro imati tajne pred partnerom? Na početku veze, dok se partneri ne upoznaju bolje, one su neminovna pojava, ali psiholozi navode kada je iskrenost jedina “ulaznica” za sretnu vezu.
razgovor u vezi
Ako imate “lude” snove o promjeni mjesta stanovanja, karijere ili stvari vezanih za obitelj, bolje je da na vrijeme uključiti u maštanja i voljenu osobu. Saznajte što misli o tome, jer će vam možda dati “vjetar u leđa”, a možda ćete shvatiti da ne bi trebalo biti s osobom koja vam “siječe krila”.

Aktivnosti na društvenim mrežama sve češće dovode do raskida, upravo zbog neiskrenosti jednog ili oba partnera.

Vjerojatnost otkriti koliko ste “nevaljali” s virtualnim prijateljima je velika, a potencijalne nesporazume ćete izbjeći iskrenošću. To, naravno, ne podrazumijeva da bi trebali imati istu mail adresu ili dijeliti profil na “Fejsbuku”, jer je važno sačuvati privatnost.

Sve što vas muči, poput problema sa zdravljem ili na poslu, u obitelji, s prijateljima, trebalo bi reći voljenoj osobi.

Ovo je i prilika da vidite koliko vas razumije i podržava u trenucima kada vam je teško. Ako šutite i ne govorite ništa, a vaše lice djeluje iz dana u dan zabrinuto, partner može pomisliti da ste nesretni u vezi i da želite raskid, pa dolazi do nesporazuma i novih problema u vašem životu.

I u spavaćoj sobi je važno da budete iskreni, ali ne u pogrešnom trenutku, primjerice dok vodite ljubav. Želje i potrebe možete nagovijestite i dok gledate TV ili šetate zajedno, a to je i dobar uvod u ono što će uslijediti kada se strasti razbuktaju.
Izvor:zenskikutak