Da li je on ljubav vašeg života?

Autor Datum 24/03/2016

Iako svaki put kada se zaljubimo mislimo da je on onaj pravi, nakon nekoliko izlazaka shvatimo da on nije za nas. Britanski psiholozi su sastavili svojevrstan test koji je zasnovan na uobičajnim svakodnevnim situacijama, a cilj testa je da razmislite o emocijama u svakoj situaciji. Pročitajte naš članak i provjerite da li ste napravili dobar izbor partnera.
ljubav zivota

1. Tolerišete mu

Razmislite o tome da li postoji neka sitnica kod vašeg dragog koja vas izluđuje. Ako ste na ovo odgovorili pozitivno potrudite se da što prije prevaziđete ove banalne sitnice koje mogu prerasti u netrpeljivost. Stručnjaci savjetuju da budete tolerantniji.

2. Planirate zajedno

Kada pričate i planirate stvari kao što je kupnja automobila ili stana znači da se osjećate sigurno. To je dobar znak, jer vi želite s njim krenete u budućnost. Ukoliko predugo vagate, preispitajte se želite li s njim biti i nakon nekoliko godina.

3. Što je to prošlost?

Toliko ste sretni u novoj vezi da više uopće ne razmišljate o prošlosti. Bivše ljubavi su daleko iza vas i više ne pomišljate ni na jednog momka. Ako sadašnjeg partnera ne uspoređujete s bivšim to je dokaz da ste sretno zaljubljeni.

4. Ah, ta čežnja!

Ukoliko ste dugo u vezi onda znate koliko je bitno da vi i vaš partner neko vrijeme budete razdvojeni. Ako se nakon te razdvojenosti zbog višesatnog ispijanja kava s prijateljicama ili poslovnog puta radujete što ćete ga vidjeti, znači da ste napravili pravi izbor.

5. Osjećate strast

Iako ste već dugo zajedno vi i vaš partner uživati ​​u strasnim zagrljajima. Stručnjaci objašnjavaju da upravo ta strast ne smije zafali ni u jednoj vezi. U nekom periodu mogu nastupe i mirnije faze, ali je važno da se u tim potrebama slažete sa partnerom.

6. Uživate u razlikama

On želi gledati nogomet, a vi seriju? On želi ići u kino, a vi u kazalište? On voli jesti meso, a vi ste vegetarijanac? I tako u nedogled. Ne odustajte od njega. Ta veza može opstati, jer u jednom dobrom odnosu ne moraju sve želje da budu iste. Ako iu težim životnim situacijama možete naći neko rješenje i uspijete u tome, onda ste položili ovaj test.

7. Slučajni susret

Ukoliko vam se na pauzi za ručak dogodi da sretnete partnera u restoranu u kojem se nalazite iu tom trenutku vas preplavi jak osjećaj sreće i zadovoljstva, onda ste vi sretna žena. Psiholozi objašnjavaju da je ovo pokazatelj da ste iskreni sa svojim osjećajima.

8. Uvijek je uz vas

Kada ste bolesni i ležite sklupčani na krevetu, a partner vam ispunjava sve vaše želje i brine o vama, to je pravi pokazatelj da mu je stalo do vas. I vi njemu poklonite takvu pozornost u kriznim situacijama.

9. Volite njegovo društvo

Ako ste uspjeli zavolite njegove prijatelje bez obzira na to što su različiti od vas to je znak da ste spremni prihvatiti sve mane i vrline osobe s kojom ste u vezi. Ako njegovim prijateljima širom otvorite vrata s osmijehom na licu kada se pojave kod vas iznenada to je dobar znak.

10. I kada nije tu, prisutan je

Ukoliko stojite s drugim ljudima i uvijek osjećate da je vaš dragi tu negdje u blizini i stalno vas gleda to je dobro. Psiholozi tvrde da je ta nevidljiva prisutnost znak koliko ste zapravo prisni s partnerom.

11. Često vas savjetuje

Vaš partner je dovoljno pažljiv da primijeti promjenu na vama i da vas posavjetuje kada odlučite nešto kupiti ili vas nagovori upisati neki tečaj, jer imate talenta za to. Uvijek prihvaćajte njegove savjete, jer su dobronamjerni.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.