Da li ličite na opis svog horoskopskog znaka?

Autor Datum 25/01/2018

Horoskopski znak može odrediti i naš fizički izgled. Da li su zvijezde pogodile i ovaj put? Da li ličite na opis svog horoskopskog znaka?

Ovnovi su sportske građe, imaju mišiće i pored viška kilograma.

Djeluju snažno i imaju izražene crte lica. Nerijetko imaju tamniji ten i ravnu, gustu i ponekad crvene kose. Njihov izgled je u skladu sa snažnom i energičnom osobnošću karakterističnom za ovaj znak. Nisu skloni debljanju, a najčešće se oblače sportski i jednostavno.

Na ugodnom i simetričnom licu Bikova ističu se kapci, okruglasti nos, punije usne i blistav ten.

Pripadnici ovog znaka obično imaju skladnu figuru i proporcionalno tijelo, te se kilaža ravnomjerno rasporedi kada se udebljaju. Djeluju vrlo ugodno oko, istovremeno snažno i krhko. Vole oblačiti elegantno.

Blizanci su uvijek spremni za akciju. Izražajnog lica nerijetko djeluju mlađe nego što jesu, a oči su im vrlo upadljive.

Imaju dosta dugačke ruke i noge, obično su vitki i visoki, pa djeluju jako graciozno i elegantno. Pripadnici ovog znaka nemaju toliko istaknute mišiće ni struk. Vole nositi različite stilove.

Rakovi obično imaju okruglo lice i istaknute jagodice, ali ih krasi i upečatljiv nos – on ne mora biti velik, ali je specifičnog oblika.

Brada im je okrugla, a kosa tamna i pomalo rijetka. Iako u mladosti znaju biti vitki, većina rakova se znatno ugoji poslije tridesete. Vrat im je obično kraći i najčešće imaju osjetljivu kožu. Izgledom ostavljaju dojam nježne i suptilne osobe.

Po grivi su čuveni Lavovi, njihova gusta i sjajna kosa je pravi zaštitni znak.

Osim toga, lavove krase i široko čelo i široka vilica, kao i lijepo oblikovan nos. Obično su jake muskulature. Vole oblačiti moderno i da se dotjeruju.

Djevice, bilo muškarci ili žene, poprilično su vitki, a višak kilograma im se obično nakuplja u rukama i trbuhu.

Skladne su građe i crta lica, zbog čega se svrstavaju u lijepe znakove. Imaju naglašene jagodice i obrve. Vole nositi odjeću neutralnih boja i da haljina elegantno.

Vage imaju jako ugodno lice, ovalnog oblika.

Često su viši od prosjeka, a kao pojava djeluju jako sofisticirano. Obično imaju vrlo upečatljivu boju očiju. Donji dio tijela im je nerijetko jači od gornjeg, te su im prsni koš i struk uži od ostatka tijela. Vage obožavaju se dotjeruju i da njeguju svoj ​​izgled.

Čak i kada su mršavi, Škorpioni su prilično jake tjelesne konstitucije.

Imaju nešto šira ramena, upečatljivo lice sa senzualnim usnama i prodornim očima, ali i nepravilnim nosom. Pripadnici ovog znaka najčešće imaju smeđu i gustu kosu. Škorpije vole se sređuju, ali ne vole da izgledaju napadno.

Strijelac je najzgodniji znak cijelog Zodijaka.

Prosječne visine, sportske građe, ali taj prirodni dar može lako pokvariti prekomjernim uživanjem u hrani. Ima pomalo duguljasto lice, oblo čelo i izražene svijetle oči. Vole oblačiti sportski i jednostavno.

Jarčevi djeluju neupadljivo, ali se ističu po tome što su prilično koščati.

Posjeduju elegantan i dugačak vrat, kao i koščata ramena. Najčešće su niže i srednje visine, a oči su im krupne i upadljive. Imaju uvučenu bradu, upečatljive zube i lijep osmijeh. Jarčevi vole lijepu odjeću, ali ne vole oblačiti vulgarno.

Vodenjaci su obično srednje visine ili niski.

Imaju punije lice i svjetliji ten. Kada se goje, često dobivaju podbradak, a poslije tridesete mogu imati probleme s kilažom. Obično imaju manje šake i stopala, ali lijepe noge. Oči su im pomalo vodenaste, ali lijepe i meke, krupne usne. Pripadnici ovog znaka ne pridaju veliki značaj odjeći.

Ribe krasi lijep ten, meka koža i lijepe crte lica, koje je najčešće okruglog ili ovalnog oblika.

Imaju jaku i gustu kosu, dok su im oči najljepša crta. Gornji dio tijela im je obično tanji od donjeg koji je zaobljen i širok.
Izvor:blic

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.