Da li je moguće prijateljstvo nakon veze?

Autor Datum 30/04/2018

Prijateljstvo poslije veze je prije svega jako teško ostvariti i održati, ali prije nego što se upustite u stvaranje nečeg ovako rizičnog, zapitajte se da li to uopće želite?

Prije svega, krenite od činjenice da ste otkrili nešto jedno o drugom što vas je rastavilo. Ako postoji problem s kojim se niste izborili i dosta drugih stvari koje više ne funkcioniraju najbolje između vas, kako zamišljaš da će funkcionirati vaše druženje? Ako još uvijek mislite da imate odgovor na pitanje i izgovor da se ipak odlučite na duženje s bivšim partnerom, pročitajte neke od razloga zašto je to nemoguće.

Jedno od vas je još uvijek zaljubljeno

Ako ste u takvoj situaciji, ni pod razno ne pokušavajte ostati prijatelje, a pogotovo ne idite na varijantu ‘Prijateljstva s povlasticama’, u kojoj ćete povremeno i spavati zajedno. Za jedno od vas to će možda biti samo to, ali vrlo je opasno i netko bi mogao biti povrijeđen. Stoga prihvatite da nije moguće da vam prijatelj bude neko od koga želite i nešto više, a ova taktika nije baš najbolji način da se to nadoknadi.

Poslije raskida neophodan vam je dobar prijatelj kome biste isplakali sve svoje muke i vrijeđali bivšeg koji vam je nanio bol, stoga, bivši ne može biti rame za plakanje.

Nikada nećete biti stvarno bliski

Dobra komunikacija je temelj ljubavi i veze. Mora postojati seks i strast, ali sve to mora biti u kombinaciji s dobrom komunikacijom i bliskošću … Imali ste fantastičan seks, ali je razgovor uvijek bio malo problematičan? Ako niste bili prijatelji u vezi, onda to sigurno nećete postati ni sada kada je sve gotovo. Razlog – seksa više nema, ai razgovora će najvjerojatnije biti sve manje.

Ti si ga prevarila

U tom slučaju, tvoj bivši partner vjerojatno neće htjeti zadržati bilo kakav kontakt s tobom, a ako i bude, biće to samo površan pozdrav kada se sretnete … I to s pravom. Međutim, ti i dalje želiš da ostanete prijatelji, čak i ako si mu “nabila rogove”, prevarila ga i izdala? Vrijeme ja da shvatiš da je to jednostavno nemoguće. Jedina stvar koja ti u ovom slučaju ostaje je da se povučeš i ne nanosiš mu još više boli.

On je varao

Jedna od osnovnih stvari u svakom prijateljstvu je povjerenje. Ali kako možeš ponovno mu vjeruješ poslije svega? Što ako opet budeš izigrana? Kako će tvoji prijatelji i poznanici, koji su uvijek uz tebe kada ti je teško, gledati na vaše druženje? Jesi li stvarno sigurna da će i sljedeći put, ako se nešto dogodi s njim, oni opet biti na tvojoj strani?

Raskidanje i mirenje do beskraja i opet natrag

Ima li kraja ovome? Koliko još puta treba biti zajedno dok konačno ne shvatiš da vam jednostavno ne ide. Ako ste već raskidali i svađali se – postoji velika šansa da će vam se to dogoditi opet. Budi iskrena prema sebi ako ponovo pomisliš na mirenje … koliko prilika si mu već pružila do sada?

I dalje želiš spavati s njim

Još uvijek imaš emocije prema njemu, a svaki put kad razmišljaš o tome, želiš otići pred njegova vrata, skineš sve sa sebe čim uđeš u stan i prepustiš se užitku. Međutim, ako mu se stalno vraćaš, to će smanjiti mogućnost da ideš naprijed sa svojim životom i upoznaš nekog novog, ko ti možda i više odgovara.

Vidjela si ga bez odjeće

Ovo naravno nije razlog zbog kojeg se ne biste mogli razumjeti i slagati kao prijatelji, ali može zakomplicirati čitavu stvar. Naime, kada smo intimni s nekim, može biti teško gledati ga kao i sve druge prijatelje.

Imaš novog dečka

Ako ne i prije, vaše ‘prijateljstvo’ bi sigurno počelo propadati jednom kada nađeš novog partnera. To će se dogoditi spontano, jer ćete se jednostavno odvojiti, ili može biti odraz tvog poštovanja prema novom partneru, ili čak njegove jasno izražene želje da prestanete se družite s bivšim – želje koju bi trebalo uzeti u obzir.
Izvor:top-shop.rs

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.