Da li ste preboljeli bivšeg?

To što ste vi čvrsto odlučili da ga zaboravite i da što prije krenete dalje, ne znači da ste spremni za nove ljubavne avanture. Ove sitnice će vam otkriti da li bi trebalo pričekati još malo i barem neko vrijeme biti sami.

Evo pitanja koja bi sebi trebao postaviti. Ako su odgovori potvrdni, bolje pričekajte još malo s novim vezama, jer će u protivnom biti ozlijeđenih. A najvjerojatniji ćete to biti baš vi.

Bivši vam ne izbija iz glave

Bilo bi divno kad biste mogli naći novog dečka i da uz njega zaboravite na stare priče. Ali, ništa vam to neće vrijediti ako je prva stvar koja vam je na pameti kad ustanete bivši momak ili ako i dalje svakodnevno imate potrebu provjeravati njegov Fejs ili saznajete od drugih informacije o njemu.

Nikad niste dugo bili sami

Vaša prva ljubav se pretvorila u vezu od nekoliko godina. Mjesec-dva dana nakon raskida, odmah ste pronašli novog dečka. Ali, to nije išlo, pa ste ga ostavili i našli drugog, pa trećeg … Ponekad i od ljubavi treba napraviti pauzu, čisto da biste shvatili kakvi ste vi sami kao osoba, čemu stremite, što želite. Iskoristite ovu fazu za druženje s prijateljima, bavljenjem omiljenim hobijem, obrazovanje …

Tek ste izašli iz baš duge i ozbiljne veze

Osvetnički dečko ili osvetnički seks, nikad nisu dobra ideja. Ni za vas ni za tog novog dečka. Bolje ih zamijenite osvetničkim odlascima u teretanu, promjenom frizure, izlascima s društvom, provođenju vremena s obitelji i sličnim aktivnostima.

Zacrtali ste sebi da ćete se skrasiti

Ima toliko drugih stvari koje možete raditi, nego da na silu biti s nekim tko vam se zapravo ne sviđa dovoljno da biste s njim gradili ozbiljnu vezu.

To što ste vi još u djetinjstvu isplanirali da ćete se već u tim i tim godinama udati i roditi djecu, to ne znači da ovi planovi moraju se ostvare po svaku cijenu. Cijenu vaše vlastite duše.

Fokusirali ste se na karijeru

Biti ambiciozan u vezi s poslom uopće nije tako loša stvar. Ali, ako vam karijera služi da se u nju zagnjurite samo da ne biste morali suočiti se s vlastitim emocijama, onda se dobro zamislite.

Ako se ne trgenete na vrijeme, poslije može biti kasno.
Izvor:telegraf