Da se probudite raspoloženi

Ukoliko ste spavalica i ništa više ne mrzite nego zvuk budilice i siva jutra, onda su ovo savjeti baš kao skrojeni za vas.

Evo savjeta kako da se probudite poletni i puni elana za predstojeće radne dane:

Idite u krevet u približno isto vrijeme

Ukoliko na spavanje krenete svakog dana u isto vrijeme, nakon nekog vremena će vam postati sve manje teško ustati kad treba. Vaše tijelo voli ustaljen ritam, pa se zato držite određenog rasporeda i kada je riječ o spavanju. Potrudite se da spavate barem sedam sati kako biste imali dovoljno energije za sve svakodnevne aktivnosti.

Odmorite oči

Bilo bi dobro da steknete naviku da barem pola sata prije odlaska u krevet ugasite računalo, televizor i odložite svoj ​​pametni telefon. Također, izbjegavajte prejako osvjetljenje, jer ono predstavlja smetnju za vaš mozak. Pred spavanje čitajte knjigu.

Izbjegavajte alkohol i kavu

Iako je u narodu popularno vjerovanje da piće-dva uspavljuje, konzumiranje alkohola, baš kao i kave ili crnog čaja, neće vam dati da zaspite, a može i da vam i poremeti mirne snove. S vremena na vrijeme možete navečer popiti jedno piće, ali veće količine bi trebalo izbjegavati. Da biste se opustili, popijte šalicu toplog mlijeka ili biljnog čaja.

Vježbajte

Fizički umor je najbolji način da svoje tijelo pripremite za spavanje. Pobrinite se vježbati sat ili dva prije spavanja. Isto tako, nije loše ni ako više volite jutarnju gimnastiku ili džoging.

Istuširajte se

Tuširanje je najbolji način da započnete svoj ​​dan. Na taj način aktivirati svoj ​​živčani sustav, a tijekom cijelog dana ćete biti puni energije.