Kako da šminka traje cijeli dan – Savjeti

Autor Datum 08/04/2018

Jedan od najboljih načina da svjež izgled lica zadržati čitav dan je koristiti prave proizvode za ljepotu.

Ne treba nanositi mnogo šminke na lice, sve što treba jesu pravi proizvodi i nekoliko korisnih savjeta:

Koristite laganu hidratantnu kremu

Uvijek koristite laganu hidratantnu. Važno je naći kremu koja vam savršeno odgovara. Čak i ako imate masnu kožu ne bi trebalo preskočiti hidratantnu kremu. Šminka ce se bolje držati ako vam je koža lica hidratizirana i bolje ce izgledati.

Koristite korektor prije podloge

Vecina žena nanese korektor nakon nanošenja podloge, odnosno tekućeg pudera. Ali ako želite da vam šminka na licu traje čitav dan, prvo nanesite korektor.

Koristite dobru podlogu

Podloga na licu je ključna ako želite trajniju dnevnu šminku. Morate pronaci savršeni tekući puder ili toniranu kremu koja odgovara vašem tipu kože lica. I zapamtite, dobro ne znači i skupo. Mnogo brendova ima odlične proizvode po povoljnim cijenama.

Koristite spužve

Jedan od najboljih načina da vaša šminka traje cijeli dan je da je nanosite spužvicom, umjesto prstima. Osim što ruke mogu biti prljave, na prstima uvijek ima prirodne masnoće. Koristite spužve za nanošenje sjenila, pudera, rumenila. Također je potrebno da svaki proizvod ima odgovarajucu veličinu kista ili spužve.

Savršena olovka za oči

Ako nabavite savršenu olovku za oči koja se ne razmazuje i lako se nanosi vec ste mnogo učinili. Važno je da je proizvod dobar i dobro ce izgledati na vašim kapcima čitav dan.

Nanesite neutralnu sjenu na rubove kapaka

Osim što ce bež, krem ili bijelog sjenila omoguciti da izgledate svježije, i eyeliner ce se bolje držati.

Nanesite podlogu na usne

Prije nego na usne nanesete ruž ili sjajilo, nanesite na njih podlogu, a to može biti tekući puder, tonirana krema ili korektor u kremi. Zvuči čudno, ali pomaže šminka bude postojanija.
Izvor:magazin.hr

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.