Da ublažite podočnjake trebate redovnu njegu

Područje oko očiju trebalo bi redovito njegovati kako se ne bi pojavljivali tamni kolutovi. Prilagodite svakodnevnu prehranu, koristite proizvode za noćnu njegu lica, hladne obloge i zaštititi ovaj dio lica od sunca, hladnoće i vjetra.
da-ublazite-podocnjake-potrebna-je-redovna-njega
Tamni kolutovi ispod očiju uglavnom se pojavljuju zbog umora, bolesti, neadekvatne prehrane, a tu je i nasljedni faktor. Da biste ih ublažili, područje oko očiju trebalo bi da redovito njegujete.

* Za početak, obavezno promijenite prehranu. Izbjegavajte slanu i jako začinjenu hranu, naročito navečer. Svakodnevno unosite dovoljno tekućine, prije svega vode i čajeva.

* Koristite proizvode za noćnu njegu lica. Odgovarajuće kreme i gelovi nahranit i zašititi tanku i osjetljivu kožu oko očiju. Pomažu i hladne obloge od kamilice ili zelenog i crnog čaja.

* Važno je i da ovaj dio lica dobro štitite od sunca, hladnoće i vjetra. Prije nego što izađete van, stavite puder, korektor ili kremu koja ublažava podočnjake, a naočale s velikim okvirom su odlična zaštita od vjetra i sunca.
Izvor:Novosti