David Guetta komponuje himnu za EURO 2016

Autor Datum 14/06/2015

David GuettaUpravo u trenutku kada je počela prodaja karata za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016, UEFA je otkrila da će himnu turnira komponovati svjetski poznati di-džej David Guetta.

“Zvaničnu muziku će komponovati David Guetta. On će biti zvanični kompozitor i muzički ambasador turnira”, rekao je predsjednik UEFA Mišel Platini tokom konferencije za štampu koja je održana u Parizu.

Francuski di-džej i muzički producent je u posljednje vrijeme radio sa nekim od najpoznatijih svjetskih izvođača poput Madone, Rihane i Niki Minaj.

Njegov izbor, međutim, nije naišao na opšte odobravanje. Mnogi strahuju da će im ta “himna”, koja će se neminovno bjesomučno vrtjeti na svim medijima, “upropastiti ljeto 2016.”

“Tražiti od Guette da komponuje muziku za EURO, to je kao da od rialiti starlete tražite da vodi kulturnu emisiju”, ogorčeno je komentarisao jedan korisnik Twittera.

Petnaesto Evropsko prvenstvo u fudbalu, najznačajniji turnir u ovom sportu na Starom kontinentu, održaće se u Francuskoj od 10. juna do 10. jula 2016. uz učešće 24 ekipe.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.