Đavolja kandža za liječenje artritisa i reume

Afrička plemena već tisućama godina koriste đavolju kandžu kao sredstvo protiv bolova, za liječenje kožnih tegoba, i kao pomoć pri porođajima. Njom liječe i visoke temperature, konzumirajući njen čaj ili prah. Za njeno širenje u Europu zaslužan je njemački liječnik, Oto Hajnrik Volk, koji se uvjerio u izuzetnost đavolje kandže dok je živio u Namibiji tijekom Drugog svjetskog rata.
djavolja-kandja-za-lijece-artritisa-i-reume
Naime, on je promatrao šamana kako ovom biljkom liječi teško ranjene Hotentotski ratnike, a zatim je otkrio gdje šaman bere đavolju kandžu. Od tada se đavolja kandža proširila u Europu, i postala popularna za liječenje brojnih tegoba, ali prvenstveno artritisa i reume.

Danas se od svih europskih zemalja đavolja kandža najviše koristi upravo u Njemačkoj (Njemačka je službeno odobrila đavolju kandžu za liječenje artritisa, bolova u križima, koljenima i kukovima, i kao sastojak brojnih antireumatskih preparata).

Vražja kandža se koristi kao lijek za osteoartritis, reumatoidni artritis, giht i tendinitis. Ova biljka također snižava temperaturu i ima protuupalna svojstva, što je čini korisnom kod gripe, prehlada i mnogih infekcija. U nekim europskim zemljama primjenjuje se kao prirodna zamjena kortikosteroidima. U ovu svrhu koriste se injekcije tekućeg ekstrakta vražje kandže. Povoljna je i za starije osobe, jer normalizira rad srca, razinu kolesterola u krvi, i probavu.

Postoji sve više dokaza da đavolje pandža pomaže u brzom uklanjanju bolova uzrokovanim upalnim procesima u zglobovima.

Smatra se da je po djelotvornosti jednaka ibuprofen. Poznato je da antireumatski lijekovi škode sluznici želuca. Suprotno tome, ona na trbuh ima krajnje blagotvorno djelovanje.
djavolja-kandja-prirodni-lijekovi
Budući da moderna medicina nema sredstvo koje bi izliječilo osteoartritis, đavolja kandža je zlatna pomoć kod ove bolesti, jer osim što smanjuje upalu i bolove – pomaže iu izgradnji hrskavice. Njeno djelovanje je pojačano u kombinaciji sa sveprisutnim glukozaminom i kondroitin sulfatom.

Za bolove i upale đavolja kandža primjenjuje se u obliku kapsula. Dnevna doza bi trebala iznositi barem 50 mg harpagozid. Kod loše probave ili gubitka apetita uzima se čaj, ekstrakt ili tinktura vražje kandže.

Ljekovita svojstva đavolje kandže:

smanjuje upale
otklanja bolove
snižava temperaturu
ublažava alergije
umiruje središnji živčani sustav
poboljšava probavu
pomaže u izgradnji hrskavice

Čaj od đavolje kandže

Pustite žličicu suhog korijena da ključa 20 minuta u četiri decilitra vode. Zatim pustite da se ohladi, i procijedite. Pijte 2 do 3 šalice ovog čaja dnevno.

Đavolju kandžu ne smiju konzumirati trudnice, dojilje i osobe s čirom na želucu.
Izvor:alternativa

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.