Depilacija sa šećernom pastom za glatku kožu

Autor Datum 05/05/2018

Šećerna pasta je sredstvo za depilaciju koje se sastoji od šećera, limuna i vode.

Smjesu možete napraviti sami, kod kuće. Kod uklanjanja dlačica šećernom pastom nema straha od uraslih dlačica i iritacije kože. Bol je neusporedivo manji nego kod depilacije voskom, as vremenom se znatno smanjuje broj dlačica i one postaju sve mekše i rjeđe. U principu, ovaj način depilacije doprinosi zatvaranju folikula dlake i onemogućava njen rast.

Nakon depilacije šećernom pastom, vaša će koža biti nježna i glatka poput bebine.

Nema alergijskih reakcija i drugih neugodnih nuspojava s obzirom na to da sadrži isključivo prirodne sastojke koji odgovaraju tijelu i ne lijepe se za kožu poput voska. Šećerna pasta se preporučuje i za skidanje dlačica s intimnih dijelova, kao i za skidanje dlačica s ruku.

Pogledajte kako napraviti šećernu pastu za depilaciju:

Sastojci za pripremu šećerne paste za depilaciju:

  • 1. 1/4 šalice soka od limuna (svježeg)
  • 2. 1/4 šalice vode
  • 3/2 šalice šećera

Sve sastojke dobro izmiješajte i stavite u dublju posudu, pa ostavite da se kuha na visokoj temperaturi 4-5 minuta. Kada proključa, uklonite s vatre i sipajte u dublju posudu, najbolje metalnu. Smjesa bi trebala izgledati poputkarameliziranog šećera za kolače.

Pustite da se malo ohladi – ne previše, pa započnite s odvajanjem: dio po dio, razvlačeći smjesu prstima sve dok ne primi strukturu sličnu gumi za žvakanje. Po potrebi dodajte kap vode – ne više.

Vodič za depilaciju šećernom pastom

Prije nego što započnete s depilacijom, dobro očistite kožu na mjestima gdje planirate ukloniti dlačice. Najbolje bi bilo da na to mjesto pospete malo dječjeg pudera u prahu, kako bi se koža dodatno isušila. Pazite da dužina dlačica ne bude duža od 5 mm.

Postupak se izvodi tako što se odvojeni dio paste nanese na mjesto s kojeg želimo ukloniti dlačice, pritom pazeći da se lijepi suprotno od smjera rasta dlake! Zatim se zalijepljeni komad paste povuče u smjeru rasta i gotovo! Kao što možete primijetiti, postupak je drugačiji nego kod depilacije voskom gdje se vosak lijepi u smjeru rasta.

Nakon depilacije kožu obavezno isperite vodom i namažite kremom koja odgovara vašem tipu kože. Depilaciju šećernom pastom u početku ponovite 2-3 puta tjedno, a kasnije pređite na jednom mjesečno jer će se do tada dlačice znatno prorijediti, pa neće biti potrebe za tako čestim uklanjanjem. Upotrijebljenu smjesu nikako nemojte vraćate u posudu za drugi put, jer se ista ne smije koristiti više puta!

Depilacija šećernom pastom pogodna i za žene koje imaju problema s proširenim venama i ispucanim kapilarama.

Jednom riječju, šećerna depilacija se preporuča svima. Jedino na što trebate pripaziti je to da se smjesa, dok je još vruća, ne zakači i ne prospe po podu jer biste zbog toga mogli imati silne muke oko čišćenja ili još gore – da je onako vrelu ne prolijete po sebi što bi izazvalo poprilično velike opekline na koži.
Izvor:kurir

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.