Detoksikacija pazuha – smanjite rizik od raka dojke

Detoksikacija pazuha je jedan od učinkovitih načina detoksikacije tijela i pomaže u smanjenju rizika od raka dojke. Jeste li znali da mnoge kliničke studije dokazale da veliki broj ženskih karcinoma dojke je povezan kozmetičke proizvode za aplikaciju ispod pazuha sa rakom na tom području. Budući da je tkivno dojke uglavnom masno to je mjesto gdje se svi toksini skupljaju.
detoksikacija pazuha smanjite rizik od raka dojke
Većina konvencionalnih dezodoransa i drugih proizvoda za njegu tijela koje koristimo na dnevnoj bazi sadrže aluminij chlorohydrate parabena, propilen glikol, triclosan, TEA, DEA, FD & C boje i Quaternium 18, među ostalim otrovnim kemikalijama.

Neke od tih kemikalija povećava rizik od raka dojke oponašajući estrogen. Većina slučajeva raka dojke u početku se razvijaju kao hormonski ovisnog karcinoma, u kojoj rastu i progresiji bolesti korelira s razinom estrogena.

U studiji objavljenoj u časopisu Journal of Inorganic Biochemistry 2007, znanstvenici su testirali uzorke grudi od 17 bolesnika od raka dojke koji su odstranjene dojke. Žene koje koriste antiperspiranti imali depozite aluminija u svojoj vanjskom tkivu dojke. Koncentracije aluminija bila je viša u tkivu najbližem do pazuha nego u središnjem djelu dojke.

Parabeni također povećava rizik od raka dojke oponašajući estrogen, prema nekim stručnjacima. Istraživači su otkrili parabene unutar obduciranih tumora dojke.

Detoksikacija pazuha – Šta vam je potrebno?

  • 1 žlica organskog jabučnog octa
  • 1 kap esencijalnog ulja ružmarina
  • 2 kapi esencijalnog ulja korijandera
  • 1 velika žlica bentonit gline

Pomiješajte jabučni ocat i glinu, te im dodajte esencijalna ulja. Mješavina bi trebala biti kremasta. Premažite njome pazuhe i ostavite je 20 minuta da stoji. Isperite je toplom vodom. Pijte puno vode posebice kada radite detoksikaciju pazuha.
Ako tek počinjete koristiti smjesu držite je 5 minuta na pazusima, sa vremenom povećavajte minutažu. Primijetite li bol ili peckanje, odmah uklonite tretman.

Moguća je pojava crvenila kao procesa detoksikacije i toga se ne morate bojati. Koristite tretman svakodnevno sve dok ne počnete primjenjivati i ostale koristi detoksikacije pazuha navedene niže.

Još neke prednosti detoksikacije pazuha:

Nema neugodnih mirisa
Manje znojenje
Nestanak osipa