Devojke i žene obratite pažnju koji se auto delovi najčešće kvare kod automobila

Autor Datum 25/01/2018

Najpre, u jednom će se sigurno apsolutno svi složiti, a to je da kada naiđe neki kvar kod vašeg automobila, u najvćem broju slučaja sledi jedna te ista rečenica, a to je zašto je taj kvar baš morao vama da se dogodi i zašto baš u tom trenutku. Tako je kod svih, to se mora priznati. Međutim, kvarovi se moraju razumeti, budući da se sve kvari, iz raznih razloga, baš kao i što čoveka pogađaju različite vrste bolesti.

Često se događa kvarovi nastaju zbog nemarnosti, neobraćanja pažnje prilikom određenih znakova koje sam automobil daje kako bi ukazao na eventualni problem, ali često se to događa jer jednostavno određeni auto delovi imaju svoj vek trajanja, te ih često i smatramo potrošnim, zbog čega ih treba redovno proveravati i sređvati, kako ne bi došlo do ovakvih iznenađenja, posebno ako ste možda isplanirali neki duži put. Kada se takav kvar dogodi ženski vozači često su nemoćni i potrebna im je pomoć nekog iskusnijeg. Zato, drage dame, ukoliko kvar nije zahtevniji pokušajte same da probate da ga otklonite jer ćete tako uštedeti značajna finansijska sredstva, a i porašćete u očima vaših muškaraca.

Ovo su samo neki od auto delova na koje treba da obratite pažnju, da češće proveravate njihovo stanje, te da s obzirom na to i posećujete radnje auto delova kako biste imali ovakve delove u svojoj rezervi.

Lako proverite stanje vaših guma

Definitivno gume spadaju u auto delove čije je osmišljavanje napravilo revoluciju u udobnoj vožnji, potpunom komforu, te su uopšte pneumatici ti koji su jedan od najvažnijih faktora svakog motornog vozila. Kako se radi o auto delovima koji se direktno troše prilikom svake vožnje, koji zahtevaju zamenu u odnosu na to koje je godišnje doba u toku, te zbog raznih trenja i izduvavanja, potrebno je često proveravati njihovo stanje.

Provera traje samo nekoliko minuta, a može da unapred reši mogući problem pucanja, izduvavanja ili neki drugi problem od svih onih koji se dešavaju sa gumama i auto delovima koji su u direktnoj vezi sa njima, poput amortizera, te dalje konstrukcije.

Provera stanja akumulatora je veoma važna

Razni auto delovi pri kvaru prave različite probleme, međutim, istrošeni akumulator dovodi do toga da automobil ne može uopšte ni da se upali. A onda, onda sledi sve ono što je mnogima poznato, prespajanje sa drugim automobilom kako bi se akumulator dopunio i kako bi se automobil pokrenuo.

No, da ne bi došlo do te situacije, proveravajte da li ste apsolutno sve isključili kada izlazite iz svog autmobila, proveravajte u kakvom je stanju sam akumulator, pa vas tako sigurno neće u sred noći dovesti do toga da tražite negde neku hitnu prodavnicu auto delova, koje najčešće ni nema.

Zaleđene brave mogu predstavljati problem

Jedan od veoma čestih problema jesu brave, posebno u zimskom periodu, kada i te kako umeju da zalede i da se sasvim zablokiraju. Međutim, ovde često pomažu neki trikovi kao što je nauljavanje ključa, ubacivanje prethodno zagrejanog ključa vatrom, dok je nešto veći problem kod kontaktnih brava i kontrolne table, koja se desi da iz čista mira zablokira i ne može da pokrene motor.

Zato uvek proveravajte u kakvom je stanju vaš ključ, da li je možda baš to pripadnik auto delova koji će vas iznervirati u sred noći, jer iako je sitnica, ovo je jedan od auto delova čija zamena ume da prilično košta.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.