Dijeta sa gljivama – za vitku liniju i zdravu kožu

Najbolji izbor ukoliko želite oslabite može biti dijeta s gljivama, jer vlakna koja sadrže poboljšavaju rad crijeva i pružaju osjećaj sitosti.
dijeta-sa-gljivama-za-vitku-liniju-i-zdravu-kozu

Nakon takvog obroka nećete posezati za nezdravim, brzim zalogajima koji su najveći krivac za skladištenje masti na kritičnim mjestima, poput trbuha, stražnjice i bokova.

Gljive su zdravija zamjena za meso, pa ako ste od onih koji ne podnose osjećaj gladi, ovakav plan prehrane je za vas idealan. Osim toga, gljive su niskokalorične – 150 grama ove namirnice sadrži svega 30 kalorija!

Osim što pomoću dijete s gljivama možete izgubiti višak kilograma, ovaj režim prehrane će vrlo pozitivno utjecati i na vaš izgled, jer gljive sadrže velike količine vitamina B, željeza, cinka, kalija i selena, koji hrane kožu, kosu i nokte.

Dijeta s gljivama traje 5 tjedana, pri čemu treba paziti da se u organizam unese oko 1.550 kalorija dnevno.

Režim prehrane uključuje i 5 porcija voća i povrća, kao i pola litre mlijeka dnevno, kako bi se organizam opskrbljivao svim važnim tvarima.

Najvažnije kada je riječ o ovoj dijeti jeste da se meso zamijeni gljivama i to nekoliko puta tjedno. Na primjer, mljeveno meso zamijenite sjeckanim šampinjonima kad spremate špagete bolonjeze, u rižotu koristite gljive umjesto piletine, gulaš možete napraviti od gljiva umjesto od mesa … Također, umjesto paštete možete koristiti domaću mješavinu tri vrste gljiva.

Da bi se tijelo opskrbili potrebnim proteinima i bjelančevinama, potrebno je konzumirati 250 do 300 g svježih gljiva za jedan obrok.

Dodatni savjet: Šampinjoni su na našim prostorima najzastupljenija vrsta gljiva, pa kako biste spremili što više hranjivih tvari u njima, režite ih na kriškice i dinstati 5 do 7 minuta. To je sasvim dovoljno da se omekšaju i lakše probaviti.
Izvor:still

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.