Dijeta Johane Budwig protiv tumora

Dijeta dr Johanne Budvig preporučuje se i pacijentima koji pate od artritisa, astme, fibromijalgije, dijabetesa, povišenog krvnog tlaka, multiple skleroze, psorijaze i ekcema.

Sastojci:

3 žlice ulja lanenog sjemena
6 žlica švapskog sira od obranog mlijeka
2 žlice svježe mljevenog lanenovog sjemena
1 žličica meda
100 gr šumskog voća

Priprema:

Ulje lanenog sjemena i sir mutiti oko minutu tako da se potpuno sjedine. Ako vam mješavina djeluje suviše gusto ili ulje ne može se sjedini, dodajte 2-3 žlice mlijeka (najbolje kozjeg). Nemojte dodavati vodu ni sokove dok mutite ulje i sir. Treba dobiti krem nalik bogatom šlagu i ne treba da se raspoznaje izdvojeno ulje. Kad god možete, koristite organske proizvode. Sada dodajte 2 žlice svježe mljevenog lanenovog sjemena (najkasnije 20 minuta po mljevenju). Zatim dodajte 1 žličicu meda (preporučeno Nepasterizirani med).

Ako želite, možete dodati (tek kad je sve prethodno sjedinjeno) sok od jabuke (bez šećera), cimet, vaniliju, sjeckane bademe, lješnjake, orahe (ne i kikiriki).

Dodavanje ovih sastojaka prijaće onima kojima se ne sviđa okus original Budvig krema. Neki pacijenti čak dodaju malo soli, pa i trunku kajenski paprike radi promjene.

Također, možete uzeti u obzir i shvaćanje dr Harveya Diamonda koji, kao i mnogi drugi stručnjaci, ne preporuča miješanje voća s drugim namirnicama i kaže da voće treba jesti odvojeno, na prazan želudac i čekati 10 minuta prije nego što uzmemo bilo koju drugu hranu. Međutim, ako nemate problema s probavom, u dijeti dr Johanne Budvig, predlaže se dodati kremu različito voće (osobito šumsko voće, svježe ili zamrznuto) s tim što ne treba da ga je više od jedne šalice.

Na kraju, (opcionalno) možete dodati i mljevena jezgre marelice (ne više od 6 komada dnevno). Također, njih možete grickati i neovisno od krema. Pošto ima slučajeva da mljeveno laneno sjeme izaziva mučninu, ako vam se to dogodi, pojedite malo papaje odmah poslije krema ili popijte šalicu čaja od svježe metvice.
Izvor:lovesensa

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.