Dijeta sa kokicama – Do željene linije za 21 dan

Dijeta sa kokicama nije ni malo komplicirana. Potrebno je samo da se naviknete da su vam zdrave domaće kokice najbolja grickalica.

Glavni problem mnogih dijeta su upravo grickalice, jer mnogi koji su na dijetičešće imaju napade gladi koje pokušavaju zadovoljiti često nezdravim, pa i kaloričnim grickalicama. I one su upravo te koje im uništavaju režim mršavljenja. A ako imate zdravu grickalicu, koja će vas zasititi, ali neće poremetiti dijetalni unos kalorija ne trebate se plašiti neuspjeha.

Savjetujemo samo prelazak na zdraviji način prehrane.

Unesite tijekom dana više zdravih obroka (umjesto tri veća). Bazirajte se na čiste proteine, žitarice imnoštvo povrća. Komadić mesa (ako već ne možete bez njega) dnevno jedozvoljen, ali bitno je samo koristiti čisto meso bez puno masnoća, poželjno kuhano ili grilovano. Neka vam većinu tanjura zauzme povrće (svježe, obareno, kuhano). Što više svježih salata s maslinovim uljem, što manje šećera (industrijske slatkiše izbacite u potpunosti), bez brze hrane, kao i manje soli.

O kakvim kokicama je riječ?

Neće značiti da dijetu poštujete ako odete u bisokop i “slistite” veliki paket kokica s maslacem i drugim dodacima. U ovoj dijeti koristiti samo “čiste” kokice. Birajte što kvalitetniji (po mogućnosti domaći) kukuruz kokičar, a kokice pripremajte bez ili na tek malo ulja ili najbolje u stroju za kokice (bez ulja i soli). Izbjegavajte pripremate kokice u mikrovalnoj pećnici – često su nezdrave i pune skrivenih kalorija. Šolja običnih kokica ima samo 31 kaloriju i oko 0,5 gr masti. Kokice iz mikrovalne pećnice su obično s maslacem i imaju nešto više kalorija, ali mnogo više masti. Izbjegavajte ih u ovoj dijeti.

Istraživanje od prije dvije godine je pokazalo da su ljudi kojima su tijekom dijete kao grickalice davane kokice bili sitiji nego oni koji su jeli čips. Kokice su cjelovita hrana, bogata vlaknima, zasitna, a imaju malo kalorija. Ako vam dosade čiste kokice bez maslaca, ulja i soli (možete koristiti sol, ali u malim količinama) dodajte im začine – cimet, curry u prahu, čili, mješavine začina. Možete ponekad dodati malo ulja da bi se začini lakše “zalijepili” za kokice.

Kako provesti dijetu?

Na zdravom režimu prehrane budite najmanje 21 dan. Sve grickalice izbacite izamenite kokicama. Držite ih neka vam budu na dohvat ruke sve vrijeme. Poželjno je, da biste sami sebi olakšali, da za vrijeme trajanja dijete ukloniti sve nezdrave “mamilice” – kalorične grickalice, ali i drugu kaloričnu hranu, koja možda spada među vašu omiljenu – da ne biste došli u iskušenje.

Uz kokice pijte vodu, ali ne i gazirane sokove ili voćne s puno šećera. Kada god osjetite glad ili da želite nešto grickati uzmite kokice. Ne morate se brinuti puno oko količina, ali ipak ne pretjerujte.
Izvor:lifepresmagazin.com

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.