Dijeta sa narančama – smršavite 8kg za 3 sedmice

Jedna od najpopularnijih vrsta južnog voća je naranča, a vrlo rijetko možemo čuti koliko je hranjiva i dobra.

Visok sadržaj vitamina C u narančama stimulira proizvodnju bijelih krvnih zrnaca u organizmu, čime se poboljšava imunološki sustav. Ova voćka djeluje i kao antioksidans. Učinkovito sprječava razvoj pojedinih vrsta raka, kao što su rak kože, dojke, pluća, debelog crijeva i usta. Ima i antiupalna djelovanja.

Stoga, kako da se pored svih blagodati jedne naranče ne odlučimo za dijetu na bazi ove ukusne voćke.

Vrijednost kalorija u naranči je mala, a sadrži dosta korisnih tvari, što nam pomaže da zaboravimo na glad neko vrijeme tijekom dijete.

Dijeta s narančom ima i svoju legendu. Postoje podaci da je u vrijeme francuskog kralja Lujis XIV ova voćka prvi put uvedena u prehranu u službi dijete. Njegova omiljena francuska autorica Ninon de Lenclos imala je naviku da pojede i do 12 naranči dnevno, a bila je poznata po izuzetno lijepoj i mekoj koži. Zahvaljujući obilju vitamina C koje ima u svom sastavu, naranča je dobra i za stanje tijela i duha. Pošto je strano voće tada bilo skupo, nije bilo svakome dostupno.

Riječ je o trosedmičnoj dijeti koja podrazumijeva gubitak od 8 do 10 kilograma, ovisno o vaš početne kilaže (što je vaša početna težina veća, više kilograma ćete izgubiti). Nedostatak kod ove dijete jeste to što brzo gubljenje kilograma može dovesti do promjena u metabolizmu. Može doći i do pojave celulita. Također, zbog visokog alergijskog kapaciteta citrusa, zato bi oni koji pate od alergija trebalo prethodno se konzultirati s liječnikom.

Prvi tjedan

Jedite o 1 naranču na svaka 3 sata (1kg dnevno). Osim toga, pojedite 2 barena jaja i popijte 2 litre destilirane vode. Budite strpljivi, druge dvije sedmice će biti mnogo humanije.

Drugi tjedan

I dalje nastavite jesti 1kg naranči dnevno i piti 2 litre vode, ali možete dodati i kašu skuhanu u vodi. So možete, ai ne morate dodati, bitno je da bude bez šećera. Opredijelite se između heljde, zobene kaše, prekrupe od ječma ili proso. Dobra vijest je da ove kaše možete pojesti koliko hoćete i za doručak, i za ručak, i za večeru.

Treći tjedan

I dalje nastavite jesti 1kg naranči dnevno i piti 2 litre vode, s tim što umjesto kaše, počnite jesti voće i povrće. Povrće možete jesti skuhano ili na pari, pa i čak i pečeno u pećnici. Ne postoje restrikcije kada je riječ o porcijama.

Ovakvoj vrsti dijete možete se podvrgnete 2 puta godišnje.
Izvor:still

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.