Dijeta za ljubitelje slatkiša

Volite čokoladu i svakoga dana pojedete bar malo? Ovo je dijeta za vas.
dijeta sa cokoladom

Evo pravila dijete za ljubitelje slatkiša:

1. Morate jesti svaka tri sata. Imate pet obroka dnevno: tri su vaši glavni obroci (doručak, ručak i večera), a imate i dvije prilično obilne užine. Ako jedete svakih nekoliko sati, metabolizam ostaje aktivan i zato nikada nemojte preskočiti mini-obrok između ručka i večere, koji će vam pružiti dodatnu energiju.

2. Jedite sezonske, što je moguće svježije, namirnice. Na taj način dobivate maksimalnu količinu hranjivih sastojaka iz hrane koju jedete.

3. Držite pod kontrolom žudnju za hranom uz pomoć svakodnevnih poslastica. Bilo da je u pitanju čokoladni mus ili mafin od borovnice, počastite se svakoga dana. To je mudar način nastaviti uspješno se pridržavate dijete, koji neće uzrokovati da se ugojite, pod uvjetom da u ostalim situacijama jedete odgovarajuću hranu.

4. Ne povezujte hranu s osjećajem krivnje, već uživajte u svakom zalogaju. Ovo “osvešćeno” uživanje u hrani omogućit vam da duže osjećate sitost jer što sporije jedete i što više uživati u hrani vaš hormon sitosti biće na višem nivou.

5. Ne plašite se masti. Feta sir, orašasti plodovi i vrhnje su vrlo prisutni u ovoj dijeti. Oni su sjajni za vašu kožu i razinu energije, kao i za osjećaj sitosti. Studije potvrđuju da “dobre” masti pomažu tijelu u sagorijevanju masnoća, osobito oko trbuha, tako što smanjuju razinu hormona kortizola.

Jedan dan po dijeti za ljubitelje slatkiša:

Doručak: Jabuka i zobena kaša s borovnicom

Ručak: Salata od morskih plodova, čilija i rukole

Večera: Piletina spremljena na kineski način sa integralnim rižom

Užine (dva puta na dan): Čokoladni mus ili frape od malina sa đumbirom
Izvor:Cosmopolitan