Do lijepe i nježne kože uz vitamine

Autor Datum 22/04/2016

Koža pokriva tijelo i brine o njemu. Pomaže regulaciju temperature tijela i tijelo se preko kože oslobađa od otpadnih tvari putem znoja. U prisustvu sunčeve svjetlosti koža sintetizira vitamin D. Vitamin D zajedno s mineralima kalcija i fosfora jača kosti i zube. Koža također proizvodi smeđe pigment melanin, koji daje boju koži.
do lijepe koze uz vitamine

Prehrana je vrlo važna za njegu kože.

Ono što jedete se odražava na vaše lice i tijelo. Osnovu svakodnevne njege kože čini umivanje i korištenje prirodnih sapuna. Proizvodi za njegu kože koji sadrže kemikalije su jeftiniji, ali će njihovim korištenjem te kemikalije da se apsorbira u krvotok i njihovim korištenjem na duge staze šteti se zdravlje.

Vitamini su vrlo važni za zdravlje kože.

Najbolja nutritivna preporuka da bi se osigurala zdrava koža je da se konzumira dobro uravnotežena hrana.

Vitamin A pomaže u kontroli stope keratin u koži i tako nedostatak ovog vitamina može dovesti do suhe kože. Izvori vitamina A su ulje iz jetre riba, kokošje jaje, maslac, maslac i mlijeko.

Vitamin B je neophodan za zdravu kožu. Nedostatak niacina (B3), piridoksina (B6), riboflavina i tiamina je povezan s kožnim poremećajima. Ako se konzumira malo vitamina B3, može doći do dermatitisa. Vitamin B6 je neophodan za diobu stanica i sintezu proteina. Biotin (vitamin B-kompleksa) održava kožu zdravom jer pomaže tijelu sintetizirati masti i proteine i koristi ugljikohidrate. Izvori vitamina B su u suho poliranom kvascu, riži, pšeničnim klicama, cijelim žitaricama, orasima, tamno zelenom povrću, mlijeku itd..

Vitamin C topiv u vodi od velikog je značaja za zdravu kožu. Neophodan je tijelu za proizvodnju kolagena i nedostatak ovog vitamina može dovesti do dermatitisa. Izvori vitamina C su u citrusnom voću poput naranče, limun, papaje, zatim u višnjama, rajčici, paprici, kupusu, krumpiru, jagodama … Također brokula sadrži vitamin C.

Vitamin D se formira u koži djelovanjem ultra-ljubičastog zračenja sunčeve svjetlosti. Nalazi se u mesu, mlijeku i mliječnim proizvodima, ribi, jajima …

Vitamin E se koristi za borbu protiv starenja zdrave kože, ali su istraživanja još uvijek ograničena, i suviše je rano da se izvuku zaključci. Znamo vrlo malo o tome koje vrste i koncentracije vitamina E mogu utjecati protiv starenja kože. Nalazi se u ulju klica žitarica, povrću, mesu, orasima, lješnjacima, avokadu, bademu, kikirikiju itd..

Za zdravlje kože treba obavezno uzimati sve gore navedene vitamine.
Izvor:onaportal

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.