Do vitkoga struka bez iscrpljujućih dijeta i vježbanja

Imamo dobru vijest za vas – struk se najlakše oblikuje! Uz naše savjete to možete postići bez iscrpljujućih dijeta i rigoroznog vježabanja, uz minimalne promjene životnih navika. A rezultati će biti brzo vidljivi.
vitak struk
Ništa nije tako zavodljivo kao naglašeni ženski struk. Ukoliko vaš nije tako tanan, ne očajavajte. Potrudite se da usvojite zdravije životne navike i vidjet ćete kako se kilogrami sa struka lako tope.

UREDNO SPAVAJTE

Jedna američka studija pokazala je da su žene koje spavaju barem sedam sati dnevno, tanje u struku od onih koje spavaju pet ili manje sati.
Nedostatak sna remeti hormone u organizmu koji reguliraju apetit.
To je i razlog zašto jedete više kada ste iscrpljeni i umorni, osobito namirnice pune ugljikohidrata, kao što su kolači, čokolade i torte, što nikako nije dobro. Upravo te namirnice treba izbjegavati.

JEDITE ŽITARICE

Skorašnje istaživanje pokazalo je da korištenje žitarica u shrani utječe na gubitak sala sa struka. Ovakva prehrana ne samo da pomaže u topljenju masti već pospješuje probavu i pomaže da se oslobodite toksina. Dakle, zamijenite bijeli kruh za integralni, pastu i riža također i jedite što više žitarica sa cijelim zrnom.

ALKOHOL JE NAJGORI NEPRIJATELJ

Po tome gdje se taloži salo na vašem tijelu može se zaključiti koje pogreške pravite u prehrani i životnom stilu. Salo na struku sa strane, odmah iznad remena, obično znači da pretjerujete sa šećerom ili alkoholom. Ne samo da alkohol utječe na taloženje sala oko struka, već iritira unutarnje organe, što može stvoriti i “pivski trbuh”.

Ovo ne znači da treba potpuno zaboraviti na svoja omiljena pića – jednostavno se potrudite da bar četiri dana tjedno ne pijete alkohol ili pijte vodu između pića. Ukoliko ipak pretjerate s alkoholom, ujutro doručkujte jaja koja će neutralizirati toksine iz jetre.

POVEĆAJTE UNOS MASTI

Evo jedne tajne u koju se manekenke kunu – namirnice bogate mastima pomažu u održavanju vitkog struka.

Ali ne onim s lošim masnoćama kojih ima u tijestima ili kolačima, već zdrave iz ribe, ribljeg ili maslinovog ulja, kao i iz orašastog voća.

Čest unos ovih namirnica pomaže u sagorijevanju sala, pogotovu u predjelu struka. Ukoliko ne unosite ove masti kroz namirnice bogate njima, uvijek možete salatu preliti maslinovim uljem.

OSLOBODITE SE STRESA UZ JOGU

Dokazano je da stres utječe na stvaranje dodatnog sala oko struka i trbuha. Tih naslaga ćete se vrlo teško osloboditi ukoliko prvo ne eliminirate uzrok problema. Neće vam pomoći nikakve trenažne trake i vježbanje do iscrpljivanja.

Rješenje je odlazak na časove joge koji doista utječu na smanjenje razine stresa. Tek kad on opadne, kilogrami će se početi topiti.

Umjesto trbušnjaka, za savršeno oblikovan struk probajte vježbu “daska” koja je još efektnija. Možete je raditi bilo gdje, a treba vam samo 60 sekundi vremena.

Legnite okrenuti licem ka podu, oslonjeni na laktove koji treba da budu u ravnini s prsima. Podignite tijelo u poziciju za sklekove, oslanjajući se na laktove i nožne prste.

Držite čvrsto stegnute stomačne mišiće, kukove podignute, leđa prava. Tijelo treba biti u pravoj liniji. Izdržite tako 60 sekundi, a ukoliko vam je prvi put, dovoljno je i 30.