Domaći recepti za čišćenje lica od mitesera

Autor Datum 08/04/2018

Mlada Daisy, koja vodi svoj ​​youtube kanal o ljepoti i njezi, predlaže probati nekoliko različitih načina za iskorjenjivanje upornih mitesera, koje i ona sama koristi.

Muškatni oraščić

Muškatni oraščić možete kupiti u komadu, pa da ga izrendate, ili kupiti jednu teglicu već samljevenog oraščića. Ovaj prah je jako fin, pa predstavlja idealan sastojak za prirodan piling koji nije mnogo grub niti invanzivan. Ovaj piling možete koristiti na licu, ali i na tijelu, a miriše opojno. Daisy predlaže da pomiješate oraščić i mlaćenicu.

– Muskatni oraščić pomaže u odstranjivanju ulja i eksfolijacije, pa koža ostaje vrlo mekana. A mlaćenica sadrži mliječnu kiselinu, koja pomaže u razgrađivanju starih stanica kože, koje nestaju kada operete lice, pa koža ostaje svježa i čista

SODA BIKARBONA

Ovo je također jedan od sastojaka koji se često korste za domaće pilinge, jer soda bikarbina ima sitne čestice koje nisu agresivne na koži.

Osim toga, ovaj sastojak vjerojatno već imate u kući, ai ako nemate, možete ga kupiti jer je jako povoljan.

Jednostavno pomiješajte sodu sa malo vode, tako da se formira pasta. Mješavinu nanesite na lice, ostavite da malo odstoji pa isperite nježno masirajući.

PASTA ZA ZUBE

Poznato je da pasta za zube može koristiti za isušivanje prištića, i generacije koje su uporno okreću ovom triku svjedoče da je ovo zaista učinkovita metoda.

Daisy pastu najviše voli pomiješa sa solju, i tako napravi piling koji ne samo da je jako osvježavajući, već i pomaže u posri protiv svih vidova bubuljica. Kako kaže ova jutjuberka, pasta za zube sadrži sastojak triklosan, koji sadrži antibakterijska svojstva.

Ovako dobivenu masku bi trebalo dakoristite smo na dijelovima lica koji su zahvaćeni bubuljicama ili miteserima, i nikako na predjelu oko očiju.

MED

Med je od davnina poznat kao sjajno sredstvo za borbu protiv bakterija. Ali, Daisy ga ne nanosi samo u obliku maske, već ima pomalu drugačiju tehniku​​.

Ona predlaže da malo meda stavite na prste, pa onda prstima da tapkate po čistom licu.

Kako kaže, med će se zalijepiti za nečistoće, i pokretima tapkanja ćete ih doslovno izvući iz pora. Osim toga, može se koristiti i kao maska​​.

BLATNA MASKA

Ovo je klasičan način, i vjerojatno najpopularniji kako širom svijeta, tako i kod nas. Blato ili glinu možete pronaći u svim trgovinama zdrave hrane, i danas je izbor ogroman. Neke maske se kupuju u obliku blata, dok se druge nabavljaju u opliku praška, koji je praktičan jer ne može mu istekne rok trajanja. Jednostavno ih pomiješate s vodom, i nanesete na čisto lice. Blatne maske su napravljene tako da odstranjuju prljavštinu i višak masnoće s kože.

– Kada operete lice nakon maske, s maskom odlaze i sve bakterije i mrtve stanice kože. Zato ćemo danas da napravimo našu vlastitu blatnu masku, koristeći glinu u prahu i vodu – kaže Daisy.

Iako ona uglavnom koristi samo običnu vodu iz slavine, naglašava da po želji možete doati jabučni ocat, koje pomaže kod akni, ili limunovu vodu, ružinu vodu … Kada ste sve pomiješali, nanesite masku na lice, i ostavite da se osuši. Daisy predlaže da u međuvremenu na oči stavite vrećice od zelenog čaja i uživati​​.
Izvor:blic

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.