DPF metode regeneracije – saveti za vozače dizelaša

Autor Datum 17/07/2018

Kako su se dizelski motori razvijali, emisije izduvnih gasova iz vozila su se nadgledale u većoj meri, proizvođači su zapošljavali sve više i više uređaja za kontrolu emisija, kako bi bolje zaštitili životnu sredinu i smanjili neprilagođene “crne oblake” koji su poznati starijim dizelskim vozilima.

Jedan od ovih sistema je Filter za čišćenje čestica, DPF filter koji se nalazi u izduvnom sistemu i filtrira štetne čestice ugljenika proizvedene u ciklusu sagorevanja, sprečavajući da ove čestice budu puštene u atmosferu.

Prvi put, DPF filter je ugrađen na dizel motorna vozila od 2007. Godine. DPF je izazvao zabunu i, u većini slučajeva, skupe i velike račune za popravke vozila, i sve to zbog nedostatka znanja o sistemu.

DPF filter je dizajniran da obezbedi 80% smanjenje štetnih emisija čestica i emisije čađi, a to čini tako što se kreiraju čepovi čestica u samom filteru.
Kontrolna jedinica motora (ECU) nadgleda nivo zasićenosti unutar filtera, pa kada dostigne određeni procenat, povećava temperaturu unutar izduvnih gasova kako bi se “zapalile” te čestice.

DPF metode regeneracije

Postoje tri različite vrste DPF filter regeneracije:

  • 1. Pasivna regeneracija
  • 2. Aktivna regeneracija
  • 3. Prinudna regeneracija

Pasivna regeneracija

Pasivna regeneracija dpf filtera se odvija automatski, bez upozorenja na kontrolnoj ploči. To se uglavnom dešava na autoputevima, kada je brzina vozila i temperatura izduvnih gasova visoka. Međutim, u zavisnosti od toga kako se vozilo koristi, ovo možda nije moguće. Zaustavljanje vožnje, ili vožnja po gradu, ne dozvoljava izduvnim gasovima da dođu do temperature da bi se ova regeneracija sprovela.

Aktivna regeneracija

Kada ECU pročita da je opterećenje čađi dostiglo određenu granicu, obično oko 45%, to će podstaći ono što se naziva injektiranje goriva nakon sagorevanja. Ovaj postupak ubrizgava malo goriva u motor nakon glavnog ciklusa sagorevanja, kako bi povećao temperaturu u izduvnom gasu i pokrenuo proces regeneracije.

ECU će obično treperiti DPF filter svetlo na kontrolnoj tabli kako bi upozorio vozača da je proces regeneracije u toku. U zavisnosti od vašeg vozila, potrebno je da zadržite vozilo iznad određene brzine i broja obrtaja motora dok svetlo ne prestane da treperi. Postupak treba da upozori da zadržite brzinu motora iznad 2000 obrtaja i brzinu vozila preko 60 km / h.

U zavisnosti od nivoa zasićenja, ovaj proces može potrajati od 5 minuta do 25 minuta.

Možda ćete primetiti povećanu potrošnju goriva, kako ventilatori za hlađenje stalno rade. Ovo je normalno, pošto temperatura izduvnih gasova mora da dostigne preko 600 stepeni da bi se zapalile čestice.

Ako je proces prekinut, a regeneracija ne može biti dovršena, ECU će aktivirati režim smanjenog napajanja ili “Limp Home” mod. Ovo će ograničiti snagu kako bi se sprečilo oštećenje motora ili izduvnih sistema. Signalna svetla DPF filtera i motor se uključuju kada vozilo uđe u ovaj režim rada.

Prinudna regeneracija

Ukoliko se upali signalna lampica DPF filter i motora, završno regenerisanje će morati biti dovršeno. Ovo je poznato kao prisilna regeneracija. Vozilo će morati pažljivo voziti ili biti vučeno do predstavništva proizvođača kako bi se DPF filter ručno regenerisao.

Ovaj proces se obavlja povezivanjem dijagnostičkog alata za skeniranje na vozilo i prisiljavanjem vozila da izvrši regeneraciju. Ovo može biti skupa stavka jer će filter za ulje i ulje zahtevati promenu nakon završetka usluge. Ovo se dešava zbog dodatnog goriva koji se dodaje nakon ciklusa sagorevanja, jer neki od njih razblažuju ulje.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.