Dr Oz preporučuje ove namirnice za vitku liniju

Dr. Mehmet Oz savjetuje kako održavati zdrav način života preko hrane koju čuvate u frižideru. Ako steknete naviku da u kuhinji imate pri ruci dobru hranu, to ćete i jesti. Ako ne kupujete hranu koja vas tjera na iskušenje, nećete biti u iskušenju.
jogurt
Zato je potrebno da odmah provjerite što imate u svom hladnjaku! Dr. Oz navodi najpopularnije namirnice koje čuvamo na hladnom mjestu, a savjetuje koje od njih treba odmah baciti, koje spremiti i koje treba smanjiti.

Ove namirnice uvijek treba imati u hladnjaku

Jogurt – Ali samo ako je u pitanju grčki jogurt. Ovo je odličan proizvod za ravan trbuh, jer sadrži dvostruko više proteina, a duplo manje ugljikohidrata u odnosu na običan, niskomasni jogurt. “Ako želite malo slađu varijantu, nasjeckajte voće i sipajte u jogurt” – savjetuje Dr. Oz. Birajte voće koje ima više proteina – mala studija rađena 2013. godine pokazala je da su žene koje su konzumirale jogurt s 24 g proteina u popodnevnim satima, duže imale osjećaj sitosti u odnosu na one koje su pile jogurt sa 5 g proteina.

Jaja – Oni koji se brinu za svoju razinu kolesterola, ne bi trebalo da se plaše jaja. Konzumiranje jednog jajeta dnevno nije povezano s povećanjem rizika od srčanih oboljenja. Zapravo, znanstvenici su zaključili da je ova proteinska namirnica povezana s blagim smanjenjem rizika od moždanog udara.

Ako volite sebe, smanjite količinu ovih namirnica

Kačkavalj – Iako je sir dobar zbog pozitivnog utjecaja na razvoj kostiju i velike količine proteina, postoji razlog zašto ga treba jesti umjereno. Osim visoke razine zasićenih masti, kačkavalj je izvor natrija. Dvije kriške ovog tvrdog sira sadrže oko 350 mg natrija, što je 15 posto od dnevnog preporučenog unosa.

Puter – On je tako ukusan, ali, ako pomislite na svoje srce, odreći ćete se ove ukusne namirnice. Čak i dva mala komadića putera sadrže 5 g zasićenih masti, što je skoro količina koju u sebi ima cheeseburger! Napravite zdraviji izbor: koristite maslinovo ulje. Jedna studija potvrdila je da ljudi koji konzumiraju maslinovo ulje redovito imaju za čak 41 posto manji rizik od moždanog udara.

Ovo treba odmah baciti

Preljevi za salatu – “Mogu se kladiti da su vrata vašeg hladnjaka puna preljeva u bocama, koje su nevjerojatno pune masti ili šećera i čijih samo nekoliko žlica može savršeno zdravu salatu pretvoriti u nutritivnu katastrofu” – upozorava Dr. Oz. Napravite sami preljev za salatu – kombinacija maslinovog ulja, octa i malo soka od limuna je i ukusna i zdrava.
Izvor:Super Žena