Đumbir protiv bolova u koljenima

Osobe koje pate od bolova u koljenima, konzumiranjem đumbira, ulja i ribe, mogu riješiti ovog neugodnog stanja. Učinkovitost navedenih namirnica ima svoju iskustvenu potvrdu, a podjednako su djelotvorne, bez obzira na životnu dob oboljelog ili uzrok boli – tvrdi bečki liječnik Hademar Bankhofer.

Problemi, zapravo, ne moraju uvijek biti posljedica istrošenosti zgloba, koja je karakteristična za stariju populaciju. Nekada nastaju uslijed oštećenja ili zbog nasljednog faktora.

Doktor Bankhofer tvrdi da utrljavanje ulja od kamilice, kantariona, maslina, azijske “tigrove masti”, može biti čudotvorno. Samo je pitanje kome što odgovara, zbog čega navedene meleme prvo mora isproba. U prehranu obavezno treba uvrstiti morsku ribu losos, haringu i skušu. Ove vrste riba bogate su omega – 3 masnim kiselinama, koje ne samo da jačaju srce, već i zglobove.

Korijen đumbira zaista može biti djelotvoran. Lijek se priprema tako što se od svježeg korijena odsiječe jedan komad, izrenda se, pa se s tom masom maže zglob.

Radi potpunog efekta, istovremeno treba piti i čaj od ove začinske biljke.