Dvije male riječi koje mogu da spase vezu

Američki psiholog William James istakao je da je jedan od najčešćih dubinskih razloga raskida veze upravo činjenica da se jedna ili obje osobe ne osjećaju cijenjeno. Zato kaže da su dvije male riječi koje mogu spasiti većinu veza – “hvala ti“.
sretan par veza
Problem, navodi James, nije u tome što nikad ne govorimo hvala, jer je sasvim normalno da se zahvalimo nekome kada za nas učini nešto lijepo – problem je u tome što često ne percipiramo da je netko napravio nešto lijepo jer jepreviše obično.

“Hvala ti” ne smije se govori samo kad je sasvim očito da druga osoba očekuje pohvalu, već je potrebno da govorite iu situacijama u kojima ona to ne očekuje.

“Ali podrazumijeva se da sam zahvalna” – James navodi da je ova rečenica jedna od najopasnijih u vezi. Ako se podrazumijeva da smo zahvalni, lijepo je to svejedno naglasiti, jer partner možda ne zna da se vama podrazumijeva i samo misli da niste primijetili njegov trud.

Isto je is muškarcima – većina njih nema potrebu da se zahvali partnerici na večeri koju je satima pripremala, jer je tako nešto postalo sasvim normalno. Žena onda misli da je on ne cijeni i partneri vremenom počinju se udaljavaju.

Dakle – “hvala ti” su male riječi koje vam mogu spasiti vezu.
Izvor:ljepotaizdravlje