Efikasni trikovi za topljenje sala na trbuhu

Ako već neko vrijeme radite samo trbušnjake kako biste skinuli salce s trbuha, a ne vodite računa o tome što jedete, džaba vam posao. Trbuh vam možda izgleda veći jer ne vodite računa o tome što unosite u organizam. Evo na što ubuduće treba obratiti pažnju.

Efikastni trikopvi za topljenja sala na trbuhu – Probajte neke od njih.

Voda s krastavcima kao prirodni diuretik

Iako dobra linija zahtijeva mnogo truda, ravan trbuh možete lako lažirati. Dan prije odlaska na plažu preporučuje se popiti što više vode. Dehidracija tjera tijelo da zadržava vodu, zbog čega se javlja natečenost. Vodu začinite limunom, krastavcem, metvicom ili đumbirom. Limun pomaže u bržem čišćenju tijela, nana suzbija apetit, đumbir regulira probavu, a krastavci djeluju kao prirodan diuretik.

Folija učinkovito topi masti

U bržem sagorijevanju masti na trbuhu, izbacivanju toksina i viška tekućine i zatezanju kože pomaže folija. Tretman se radi tako što se u dvije šalice vrele vode dodaju tri vrećice zelenog čaja, jedna kapsula vitamina E i dvije žlice morske soli. Dok se mješavina hladi, pomiješajte dvije žlice morske soli i dvije žličice kokosovog ulja i to umasirajte u trbuh. Umočite platneni zavoj u mješavinu čaja, omotajte njime trbuh, pa dodajte sloj prozirne folije i prespavajte s tim.

Rastezanje potiče metabolizam

Dan je najbolje započeti s malo rastezanja, a joga i pilates će potaknuti metabolizam i natjerati vas da pripazite na držanje. Uspravan hod vizualno “popravlja” stomak.

Proždrljivost uzrok nadutosti

Brži rad probave, osim hranom, može se potaknuti i pravilnim konzumiranjem. Hranu treba prožvakati najmanje 20-25 puta. Ako jedete brzo, u organizam će ući višak zraka, koji će uzrokovati nadutost. Slično djeluju i žvakaće gume.

Izbjegavajte kelj i brokula

Dan prije odlaska na plažu ili bazen valja jesti ono što se ne zadržava dugo u probavnom traktu. Prerađenu hranu i namirnice bogate šećerom najbolje je izbjegavati, kao i one koje uzrokuju plinove – kelj, brokula i prokulica. Bolji izbor su žitarice s punim zrnom, mrkva, blanširano povrće i voće koje nije bogato fruktozom – banane, jagode i citrusi.

Dobar san suzbija apetit

Manjak sna potiče lučenje kortizola, hormona stresa, koji se povezuje s debljanjem, naročito na trbuhu. Najbolje je svake noći odspavati između sedam i devet sati.

Čajevi smiruju probavu

Čajevi od kamilice i nane smiruju probavu i smanjuju rizik od nadutosti, a bijeli i zeleni čaj potiču topljenje masti. Kavu izbjegavajte koliko god možete.
Izvor:kurir

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.